INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Dependent de ochelari » Angel Trujillo a revenit la Levante după 3 luni și două operații la ochi

Trujillo (stînga, în duel cu Vietto) a trecut peste inconvenientul
Trujillo (stînga, în duel cu Vietto) a trecut peste inconvenientul "estetic" și a inaugurat ochelarii cu Atletico // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 05 ianuarie 2016 00:00

Stoperul de 28 de ani risca să nu mai vadă deloc cu ochiul drept, suferind ruptura retinei în șapte locuri, caz medical unic! Spaniolul a jucat sîmbătă însă 90 de minute cu Atletico.

Fanii lui Levante nici nu au apucat să-l cunoască pe stoperul adus în vară de la Almeria, care s-a accidentat grav după 7 partide. Angel Trujillo a fost la un pas să-și încheie cariera la 28 de ani.

Și mai mult, a riscat să rămînă infirm după lovitura primită pe 27 septembrie la ochiul drept! 3 luni și două operații cu laserul au făcut posibilă minunea: spaniolul a revenit sîmbătă, la 0-1 cu Atletico.

"Specifici sporturilor de contact"

Trujillo a devenit astfel noul Davids, fiind obligat să poarte mereu pe teren ochelari speciali, altfel își va pierde vederea. "Sînt specifici sporturilor de contact. Polimerul din care sînt fabricați îi face ultrarezistenți la șocuri și nu limitează mișcarea", spune Helena Rubio, cofondatoarea LensSport.

"Văl negru pe ochi"

Angel suferise în meciul cu Getafe o desprindere de retină, care i-a produs 7 rupturi. Caz unic în medicină: "Mi-am spart de multe ori capul, l-aș fi băgat și în cuibul de viespi, dar atunci am simțit ceva straniu, diferit de obișnuitele stele verzi. Am reintrat în teren, dar subit mi s-a pus văl negru pe ochiul drept. Cînd l-am atins și am realizat că e deschis, iar eu nu văd nimic, m-am panicat și am cerut schimbare". Dar operațiile superdificile făcute la Alicante i-au recuperat 97% din vedere.

Davids i-a făcut celebri!

Jucătorul care a făcut faimoși ochelarii în fotbal e Edgar Davids. N-au fost însă de protecție, ca în cazul lui Trujillo, ci unii de vedere. Afectat de un glaucom, mijlocașul olandez a fost nedespărțit de ochelari în teren în cariera derulată la 5 mari echipe europene, Ajax, Milan, Juve, Barca, Inter.

"Nimeni nu știa cum voi fi după operație, dacă voi mai putea juca fotbal sau dacă îmi voi recăpăta vederea. Ori mă operam, ori rămîneam orb de ochiul drept"
Angel Trujillo, stoper Levante

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează