INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SCANDAL SEXUAL

Detalii ȘOCANTE din „cazul Marc Overmars” » Le trimitea femeilor din club fotografii cu organele genitale. I se spunea „Vărul excitat” la Ajax

Marc Overmars de la Ajax, foto: Imago
Marc Overmars de la Ajax, foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 08 februarie 2022 09:58 / Actualizat marti, 08 februarie 2022 10:14

Cotidianul olandez NRC investiga scandalul sexual cu Marc Overmars de la Ajax încă din decembrie. 

  • Jurnaliștii au obținut mărturia a 11 foste angajate ale clubului: „Sexismul face parte din cultura clubului”. 
  • Fostul director sportiv Marc Overmars nu era singurul acuzat de hărțuire sexuală la Ajax. Mai sunt trei lideri ai „lăncierilor”. 

La jumătatea lunii ianuarie, Țările de Jos aflau cu stupoare că show-ul Vocea Olandei era suspendat la RTL. În spate, era un uriaș scandal sexual.

E-mail-ul intern trimis la Ajax de Edwin van der Sar

Pe 25 ianuarie, Edwin van der Sar trimitea un e-mail intern la Ajax, în care îi sfătuia pe colegi să vorbească, dacă știu cazuri similare la club. Le-a transmis că vor fi protejați.

 Mesajul directorului general a fost aflat de reporterii de la NRC, dar cotidianul din Amsterdam investiga deja din decembrie ce se întâmpla la Ajax. Tocmai această anchetă i-ar fi făcut pe oficialii „lăncierilor" să ia o decizie și să anunțe public plecarea lui Marc Overmars.

„Ca femeie la Ajax, trebuie să ai două straturi de piele"

Oficialii lui Ajax amintesc de „mesaje nepotrivite". Iar fostul director sportiv a afirmat, în comunicatul de despărțire, că „nu am realizat că am depășit limita". Dar NRC știa că nu erau simple „mesaje nepotrivite". Și nu era doar Overmars acuzat. În afara lui, ar mai fi trei oameni importanți din conducerea roș-albilor.

Jurnaliștii au discutat cu 11 femei, foste angajate la Ajax, care susțin că „sexismul face parte din cultura clubului. În interior, există o enormă relație bazată pe putere. Dacă nu accepți, dispari foarte repede. Ca femeie la Ajax, trebuie să ai două straturi de piele". Frica le-a împiedicat să spună totul până acum.

Detalii ȘOCANTE din „cazul Marc Overmars” » Le trimitea femeilor din club fotografii cu organele genitale. I se spunea „Vărul excitat” la Ajax
Marc Overmars, alături de Ronaldinho (stânga) și Cocu (în spate), în tricoul Barcelonei, foto: Imago

Marc Overmars era cunoscut la club drept „Vărul excitat"

Conform NRC, comportamentul obscen al lui Overmars era cunoscut de mult timp la gruparea batavă. Hărțuia constant femeile din club. Nu doar că le făcea complimente sau le invita la restaurant. Cel poreclit „vărul excitat" lansa mesaje explicite. „Nu ezita să le trimită fotografii cu organele sale genitale", a dezvăluit NRC.

Au căzut acțiunile lui Ajax la bursă

Scandalul „Overmars" a provocat căderea la bursă a acțiunilor lui Ajax. 1,4% numai luni. Iar Ziggo, sponsorul principal al clubului din 2015, analizează întreaga situație. Se gândește dacă mai continuă sau nu cu Ajax.

26 la sutădintre cei 408 angajați ai clubului Ajax sunt femei, potrivit ultimului raport anual

Consecințe penale pentru Overmars? 

Un alt cotidian din Amsterdam, Het Parool, scrie că acest caz ar putea avea consecințe penale pentru Overmars. Deși, momentan, victimele nu au depus plângere împotriva fostului fotbalist.

CINE ESTE MARC OVERMARS: fost mare fotbalist, 10 ani director sportiv 

În vârstă de 48 de ani, Marc Overmars a fost unul dintre cei mai importanți jucători olandezi ai anilor 1990-2000. După cinci sezoane la Ajax, rapida extremă de buzunar s-a transferat la Arsenal, în 1997. Trei ani mai târziu, a semnat cu Barcelona, unde a evoluat până în 2004. Atacantul, 86 de selecții și 17 goluri la naționala Țărilor de Jos, s-a retras în 2009, după o ultimă stagiune la Go Ahead Eagles. A cucerit 10 trofee în carieră. În vara lui 2012, a devenit director sportiv la Ajax, aproape un deceniu fiind în această funcție.

Cad și Van der Sar și Ten Hag? 

De Telegraaf susține că, după Marc Overmars, alte două figuri importante ale clubului olandez ar putea părăsi Ajax. Unul ar fi chiar Van der Sar. „Cât de mult știa directorul general despre comportamentul fostului său coleg și prieten?", a întrebat cel mai popular jurnal batav, care crede că și antrenorul Erik ten Hag va pleca probabil, cunoscându-se relația apropiată de Overmars.

Citește și: 

Zlatan Ibrahimovic, antrenament spartan înaintea revenirii pe teren » Suedezul și-a etalat fizicul de invidiat

Nicolae Stanciu nu poate intra în China! Motivul incredibil pentru care mijlocașul n-a primit încă viza

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
ge0x
ge0x  •  08 Februarie 2022, 20:10

Asa si aia la acuzat pe C.Ronaldo de viol. Dupa 7 ani :))) I s a terminat malaiul. Asa si Neymar a fost acuzat de viol. Aia credea ca merge cu Neymar la hotel sa ii citeasca Neymar capra cu trei iezi. Fomiste de bani. Nu sunt deacord sa reclami ceva dupa ani. Si dovedeste cu dovezi. Gagicasa lu Greenwood de la Man UTD a iesi si a spus ce i a facut ala. Cu dovezi. Si nu dupa 7 ani.

ge0x
ge0x  •  08 Februarie 2022, 19:03
Postat de cirus11 pe 08 Februarie 2022, 10:25

Eram sigur ca apar mesaje de tipul asta. Si ieri era plin :))*** :))) Relatiile in cadrul aceleiasi companii nu isi au locul pt ca intotdeauna exista dinamica asta de putere care le afecteaza.

Cine a zis ma ca nu ai voie daca lucrezi la acelasi loc de munca sa ai o relatie? Mie cazurile astea in care vi si spui ca ai fost abuzata dupa 100 de ani ,mi se par o tampenie. Reclama frate cand se intampla. Adu si dovezi. E simplu. Restul ca iti pierzi locul de munca, nu mai primesti prima ,vrajeli dastea. O femeie accepta chestiiile astea pt ca au avantaje pe moment. Daca ai un sef care iti propune sex ,ca iti da un salariu mai mare , o prima ,un cadou sau un post mai lejer sau ai anumite avantaje, daca te consideri femeie integra reclama din secunda doi abuzul. Ca doar erai la Ajax ,nu in jungla sa te dea la cocodili.

balotelli
balotelli  •  08 Februarie 2022, 14:22

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează