INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Dezastrul de lîngă ei » Două elicoptere s-au ciocnit chiar în apropierea cantonamentului lui Hertha

Din elicopterele intrate în coliziune, un EC 155 și un SuperPuma, n-a mai rămas mare lucru // Foto: Mediafax/AFP
Din elicopterele intrate în coliziune, un EC 155 și un SuperPuma, n-a mai rămas mare lucru // Foto: Mediafax/AFP

Articol de - Publicat sambata, 23 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 22 martie 2013 20:06

Cu cîteva zeci de secunde înaintea producerii accidentului, aparatele le trecuseră alb-albaştrilor puţin pe deasupra capetelor.

Un mort şi şapte răniţi, dintre care trei foarte grav. Bilanţul tragediei de joi, de la Berlin, cînd două elicoptere ale poliţiei s-au ciocnit în apropierea stadionului Olimpic din Berlin, putea fi însă mult mai sumbru.

Potrivit tabloidului german Bild, la cîteva sute de metri distanţă de locul tragediei se antrenau jucătorii divizionarei secunde Hertha. Şi cu numai cîteva zeci de secunde înaintea tragediei, aparatele de zbor le trecuseră la cîţiva metri pe deasupra capetelor!

Bild a aflat şi cum a fost posibil accidentul. Deşi la acea oră ningea viscolit, responsabilii poliţiei au decis că exerciţiul pe care voiau să-l simuleze, o intervenţie în forţă asupra unor huligani la un meci, poate avea loc.

Totul a mers bine pînă la aterizarea celor 3 elicoptere implicate, fiecare cu cîte 25 de militari la bord. Primul s-a aşezat bine la sol, al doilea la fel. Dar pilotul ultimului, din cauza zăpezii spulberate de elice, şi-a pierdut orientarea şi a căzut pe unul dintre celelalte aparate.

580 de militari participau joi la simularea unei intervenţii cînd s-a produs tragedia de lîngă stadionul Olimpic din Berlin

"Dacă pe o asemenea ninsoare alte zboruri nu sînt posibile, piloţii poliţiei şi ai armatei au alte reguli. Incidente la un meci se pot petrece pe orice vreme" ( Axel Raab, purtător de cuvînt "Siguranţa Zborurilor" Germania)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează