INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

”Diavoli” la Ryanimare! » Manchester United l-a pus pe Ryan Giggs în locul lui David Moyes » Ce antrenor va veni din vară

Ex-managerul Moyes (stînga) și veteranul Giggs ori trecutul întunecat alături de prezentul efemer al lui Man. United // Foto: Reuters
Ex-managerul Moyes (stînga) și veteranul Giggs ori trecutul întunecat alături de prezentul efemer al lui Man. United // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 23 aprilie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 23 aprilie 2014 00:14

După 10 luni de contraperformanţe istorice pe Old Trafford, managerul ales de Ferguson să-i urmeze a fost demis ieri. Favorit să preia echipa de la galezul Giggs e selecţionerul Olandei.

Agonia de 51 de meciuri şi 295 de zile efective ca manager la Man. United s-a sfîrşit pentru David Moyes! Ceea ce fraţii Glazer deciseseră din februarie, iar jucătorii ştiau înaintea ultimei umilinţe, 0-2 cu Everton, s-a întîmplat ieri!

Scoţianul de 50 de ani, ales de Sir Alex Ferguson să-i urmeze pe Old Trafford, a fost concediat şi înlocuit cu veteranul Ryan Giggs, ajutat de fostul "diavol" Nicky Butt.

Legendarul mijlocaş de 40 de ani, pe care Moyes l-a folosit doar de 8 ori titular în cele 21 de partide bifate de galez, nu va fi decît soluţia de avarie, pentru ultimele trei jocuri ale sezonului. În vară, vine olandezul Louis Van Gaal!

Actualul selecţioner al batavilor, liber după CM, e favoritul presei engleze. Şi, potrivit "Daily Mirror", s-ar putea întîlni la negocieri cu emisarii lui United în cursul săptămînii, la vila din Algarve. De aceea Van Gaal a tergiversat discuţiile cu Tottenham, care-l ofertase, aşteptînd un semn de la Manchester. Care vrea să-i asigure în vară 250 de milioane de euro pentru achiziţii!

Al doilea candidat de pe listă, Klopp, s-a eliminat singur din cursă, anunţînd că nu rupe acordul cu Dortmund. Iar Simeone, Ancelotti, Blanc şi Bruce par numai soluţii cu şanse infime de materializare.

6 milioane de euro va lua Moyes pentru a rezilia acordul valabil pînă în 2019. Echivalentul salariului său pe un an la Man. United

RECORDURILE LUI MOYES
- Primul sezon în care United pierde ambele meciuri în campionat cu Liverpool, Everton şi Man. City
- Primul sezon în care primeşte gol în primul minut: l-a reuşit Dzeko în derbyul cîştigat de City (3-0)
- Cel mai mic număr de puncte (57) şi cel mai slab loc din istoria Premier League (7)
- Primul sezon din 1995 fără Ligă. Cel mai slab traseu acasă în Premier, 24 de puncte în 16 meciuri, şi eliminat în turul 3 din Cupa Angliei. Doar o dată păţise asta Ferguson în 27 de ani!
- Bătut pe Old Trafford de Newcastle, prima dată din 1972, şi de WBA, întîia oară din 1978!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează