INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ŞAHTIOR - DINAMO KIEV 1-0

Donbass Arena » Visul împlinit al lui Ahmetov

Articol de - Publicat joi, 06 mai 2010 00:00

Dacă Ucraina va găzdui Euro 2012, fanii din ţările civilizate se vor minuna văzînd un stadion cum puţine există: " Donbass Arena".

Dacă socoteşti din punctul de vedere al preţurilor din magazine ori restaurante, viaţa la Doneţk e cam ca în România de azi. Dacă te uiţi la maşinile care trec pe străzi, nu ştii ce să crezi. Vezi şi ultimele modele de Audi, de Merceds ori de BMW, dar şi obositele modele de Lada ori Moskvici. Există însă în Doneţk o zonă care dă clasă Europei fotbalistice, ba chiar Europei în general.

Se numeşte "Donbass Arena", stadionul inaugurat pe 29 august 2009, o arenă de 50.000 de locuri, care a costat aproximativ 500 de milioane de dolari. De altfel, peste tot în Doneţk întîlneşti marca "Donbass Arena". Pe clădirile de birouri, pe autobuze, nu mai vorbim de magazine.

Pe un calendar de perete 2010 dedicat exclusiv stadionului, fiindcă pentru anul în curs Şakhtar Doneţk a făcut vreo 4 calendare, Rinat Ahmetov spune: "În 1999 am fost la un meci Franţa - Ucraina, la Paris, pe Stade de France. Atunci, văzînd acel stadion, am jurat că într-o bună zi o să le ofer fanilor lui Şakhtar o arenă de vis. Am aşteptat zece ani şi nu-mi pare rău pentru toate eforturile".

Arena e într-adevăr impresionantă. Dar mai mult decît atît, în interiorul întregului complex sînt atîtea benzi de asfalt şi atîtea parcări încît nu te poţi descurca decît cu harta în mînă. Probabil că, adunînd sutele de metri de şosea construită pentru "Donbass Arena" şi punînd la socoteală parcările, ajungi uşor la concluzia că stadionul lui Rinat Ahmetov stă mult mai bine decît capitala României!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
pettry
pettry  •  06 Mai 2010, 11:20

500mil este posibil nu vad motivul sa se isterizeze unii iar loc de comparatie intre Ahmetov si orice ,,patron''de club din tara nu-si are rostul,stati linistiti si cu banii la negru nu cred ca exista in lume vreun afacerist sa nu fii castigat ceva la negru mai ales in tarile fost comuniste.Cinste celor care fac nu ma intereseaza cum la momentul actual si Becali&restul nu cred ca ia oprit nimeni sa faca un stadion.Ma intreb de ce in ligaIdoar contestatul Arpy a facut ceva.Intrebati-va si afl

 •  06 Mai 2010, 10:37

sa fi nebun sa bagi bani intr-un stadion care nu e al tau ...dar cred ca nici becali nu ar mai baga la ora actuala...

claudiub_80
claudiub_80  •  06 Mai 2010, 10:11
Postat de pe 06 Mai 2010, 03:55

De ce esti rau ! in definitiv Becali e doar un mic gainar in comparatzie cu Ahmetov !

e gainar gigi dar nu uita steaua e singura echipa unde patronul plateste 250mii de euro pe an pt stadion restu e din echipe au inchiriat pe 1 euro sau gratis pe 25 ani asa trezestete!!!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează