INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Dorinţe la Zidul Plîngerii » Messi şi Barcelona au făcut Turul Păcii. O călătorie-blitz în Israel şi Palestina

Un evreu ultraortodox
îl urmărește atent pe
Messi la Zidul Plîngerii Foto: Reuters +3   FOTO
Un evreu ultraortodox îl urmărește atent pe Messi la Zidul Plîngerii Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 august 2013 00:00 / Actualizat duminica, 04 august 2013 20:56

Catalanii au vizitat sîmbătă Biserica Naşterii Domnului, din Bethlehem, iar ieri s-au rugat la Zidul Plîngerii din Ierusalim


O zonă fierbinte, extrem de delicată, în Orientul Mijlociu. De zeci de ani, israelienii şi palestinienii se confruntă într-un conflict dur, crud, cu sute, mii de victime în fiecare tabără. Un conflict pe care marii politicieni ai lumii au încercat să-l stingă de-a lungul timpului, dar acordurile şi tratatele de pace au fost repetat încălcate. Însă negocierile nu s-au oprit nici o clipă: dovadă că, pe 13 august, 26 de deţinuţi palestinieni vor fi eliberaţi de Israel.

Păziţi ca Barack Obama
Pe acest fond, Barcelona, cu foarte mulţi fani de ambele părţi ale baricadei, a făcut Turul Păcii în week-end. Sîmbătă, la prînz, toate vedetele blaugrana (mai puţin Puyol, accidentat) au fost la Bethlehem, în Cisiordania, au văzut Biserica Naşterii Domnului. După-amiază, au umplut un stadion la Dura, lîngă Hebron, într-o demonstraţie alături de copii palestinieni. Apoi, au trecut graniţa.

Ieri, s-au oprit la Ierusalim, şi-au pus dorinţe, le-au scris pe bileţele pe care le-au ascuns între pietrele din Zidul Plîngerii. Şi au încheiat cu un alt antrenament cu public la Tel Aviv, pe arena "Bloomfield".

Securitatea a fost totală, poliţişti, trupele speciale şi agenţi secreţi protejîndu-i pe catalani la fel cum a fost păzit Barack Obama în primăvara acestui an.

Din Orientul Mijlociu, Barca a zburat spre Orientul Îndepărtat. Miercuri are meci cu Thailanda, la Bangkok, sîmbătă e la Kuala Lumpur, pentru amicalul contra Malaieziei.


450 de ziarişti din toată lumea au fost acreditaţi la acest Tur al Păcii realizat de Barcelona în Orientul Mijlociu

24 de mii de fani palestinieni au asistat la demonstraţia Dream Team-ului catalan pe stadionul Dura, din Cisiordania

44 de băieţi şi fete au participat sîmbătă la antrenamentul cu public al Barcelonei în zona palestiniană

"Pentru copiii noştri, visul s-a împlinit. Messi, Xavi şi Iniesta i-au învăţat tiki-taka şi au marcat un gol pentru pace. Ne-am rugat la Ierusalim şi pentru Tito Vilanova"
Shimon Peres, preşedintele Israelului

"Mi-ar plăcea ca, într-o zi, o selecţionată formată din israelieni şi palestinieni să joace împotriva Barcelonei"
Benjamin Nethanyahu, premierul Israelului

"Barcelona merită respectul nostru. E un pas mare pentru a stinge conflictul etern din această regiune"
Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene


Atenţi să nu supere pe nimeni
Spaniolii au pregătit îndelung această vizită-fulger pentru ca nici palestinienii, nici israelienii să nu se simtă lezaţi. Potrivit cotidianului As, preşedintele Barcei, Sandro Rosell, a avut grijă ca "discursul să fie la fel de lung şi spus pe acelaşi ton" şi în faţa lui Shimon Peres, preşedintele Israelului, şi a lui Mahmoud Abbas, liderul Autorităţii Palestiniene. "Şi antrenamentele din Cisiordania şi Tel Aviv au fost identice".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
rsalexander
rsalexander  •  05 August 2013, 18:39
Postat de drimmero pe 05 August 2013, 09:28

asta e motivul pentru care s-au dus acolo, sa ii impace ei pe aia, nu pentru a aparea in presa de pretutindeni, inca o data pozand in supereroi. am inteles acum. tiki-taka Barzelonaaa!!!

Baiete, tu intelegi ca de obicei doar ce vrei tu si ai impresia ca detii adevaru' absolut, cand de fapt esti complet pe langa, iar asta ti se trage de la cap. Du-te si te trateaza ca esti demn de mila..

nelson_gustavo
nelson_gustavo  •  05 August 2013, 16:53
Postat de drimmero pe 05 August 2013, 09:17

hai sa ne facem ca nu intelegem. in Israel mor anual atatia oamenii in urma acestui conflict si s-a gasit Barzelona sa faca inca o data pe eroul zilei. n-am vazut inca pe Arsenal sau vreo alta echipa de fotbal sa isi faca publicitate de pe urma unei asemenea tragedii.

Macar Barcelona nu transfera jucatori sud-coreeni sau japoneji doar pentru a vinde tricouri in tarile respective, cum au facut mai multe echipei din "cel mai puternic campionat", Premier League, iar Barcelona cel putin nu joaca Supercupa Spaniei in China, Algeria sau Filipine,cum fac de vreo patru ani de zile cei din Serie A. Si nu in ultimul rand, Messi, Xavi, Iniesta, Nymar sau Fabregas nu sunt implicati in campanii cu "Academia Cartoon Network" cum este un baiat pe nume Podolski Lukas si cum acum un an si ceva era un alt baiat pe nume Robin Van Persie...Se poate ca cei de la Barca sa faca asta si pentru imagine, dar ei macar nu devin penibili, ca altii!

carp01
carp01  •  05 August 2013, 10:05

madskills, logoul unicef pe echipamentul Barcelonei a fost doar un motiv ca sa treaca si ei la reclama pe tricou.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează