INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Două opţiuni principale rămase Barcelonei pentru alegerea antrenorului » Pe cine vrea Leo Messi la echipă din vară

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de Alexandru StănilăJURNALISPORT - Publicat vineri, 03 martie 2017 19:25

După anunţul lui Enrique, potrivit căruia va părăsi echipa la finalul sezonului, oficialii clubului catalan au început căutările pentru un înlocuitor, iar principalii candidaţi rămaşi în cursă par a fi Ernesto Valverde şi Jorge Sampaoli.

Presa spaniolă îl dă pe Valverde favorit

Cotidianul spaniol "Sport" susţine că actualul antrenor al celor de la Athletic Bilbao se află în pole-position pentru preluarea băncii tehnice a echipei de pe Camp Nou.

Valverde se află în ultimul an de contract cu formaţia bască şi nu dă semne că şi-ar dori prelungirea înţelegerii. Mai mult decât atât, tehnicianul de 53 de ani cunoaşte destul de bine Barcelona, el evoluând pentru catalani în perioada 1988-1990.

Acesta se află la conducerea formaţiei din Ţara Bascilor din 2013, reuşind să câştige şi un trofeu, Supercupa Spaniei, chiar în faţa Barcelonei, cu scorul de 5-1 la general.

În afară de Bilbao, spaniolul le-a mai antrenat pe Espanyol şi Valencia, însă performanţele cele mai mari le-a înregistrat la Olympiakos, unde a câştigat 3 titluri de campion şi o Cupă a Greciei.

"Nu am ce să comentez despre plecările antrenorilor de la alte echipe, eu sunt concentrat la formaţia mea. Nu este prima oară când sunt dat de presă la o altă echipă.", a declarat Valverde.

Messi îl vrea pe Sampaoli

După ce a impresionat la naţionala statului Chile, câştigând Copa America în 2015, Sampaoli şi-a început aventura europeană la Sevilla, unde a reuşit să impresioneze din primul sezon, aflându-se în acest moment pe locul 3, la două puncte de Barcelona şi unul de Real.

Esenţial în luarea acestei decizie de către conducerea catalanilor este şi preferinţa lui Messi, care a avut un cuvânt greu de spus în mai multe momente din cariera sa.

În plus, cvintuplul câştigător al Balonului de Aur nu şi-a prelungit încă înţelegerea cu Barca, scadentă în 2018, astfel că aducerea lui Sampaoli ar putea garanta şi semnătura argentinianului.

"Antrenorul Barcelonei? Nu am un răspuns pentru asta pentru că nu ştiu de aşa ceva. Nu are sens să vorbeşti în acest moment al sezonului despre posibili candidaţi. Acum sunt concentrat la proiectul de aici.

Nu am discutat cu conducerea încă despre o prelungire a contractului, însă ştiu că există această intenţie din partea lor.", a declarat antrenorul, al cărui contract cu Sevilla expiră în 2018.

În prezent, Barcelona se află pe prima poziţie în La Liga, cu 57 de puncte, unul mai mult decât Real Madrid, care are un meci mai puţin. Următorul meci al catalanilor se joacă pe Camp Nou, sâmbătă, de la ora 21:45, contra lui Celta Vigo.

Surse: sport.eseurosport.comespnfc.com

 Fii parte din redacția noastră! S-a lansat Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
zecs93
zecs93  •  04 Martie 2017, 03:29

Daca vine Reghe la Barcelona o sa vedeti ce lectii de dans va face Messi la Hanu Drumetului !!!

ortega
ortega  •  03 Martie 2017, 20:12

Nu-l vor pe Regae , manelistul cocalar ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează