INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Drama lui Alexis Sanchez » Transfer pentru tata

Alexis Sanchez a marcat în amicalul cu Estonia, scor 4-0, şi i-a dedicat golul tatălui său, decedat
Alexis Sanchez a marcat în amicalul cu Estonia, scor 4-0, şi i-a dedicat golul tatălui său, decedat

Articol de - Publicat marti, 21 iunie 2011 00:00 / Actualizat marti, 21 iunie 2011 18:28

Alexis Sanchez are de îndeplinit un vis. Un vis comun: al său şi al tatălui său adoptiv, decedat de curînd. Fotbalistul de 22 de ani vrea să îmbrace tricoul Barcelonei şi să triumfe sub comanda lui Guardiola.

Jose Delaigue, tatăl său adoptiv, o persoană cheie în viaţa fotbalistului l-a sprijinit în cele mai grele momente ale carierei sale. Alexis nu uită de el nici o clipă, iar duminică i-a dedicat golul marcat (într-un amical Chile - Estonia 4-0) şi vrea să joace la Barcelona pentru a îndeplini promisiunea făcută celui care l-a crescut.

După golul înscris pentru selecţionata din Chile, Alexis şi-a scos tricoul şi a arătat lumii întregi o fotografie imprimată cu chipul tatălui său. Un omagiu care i-a emoţionat pe toţi apropiaţii fotbalistului.

Sport.es scrie că Delaigue a luptat luni întregi cu o boală nemiloasă: cancerul de prostată. S-a stins de curînd, dar cu mai multe săptămîni înainte de deces, fiul său i-a mărturisit că şi-ar dori să ajungă la Barcelona, iar părintele şi-ar fi dorit şi el să-l vadă în tricoul blau-grana. "Mă sună zilnic, uneori şi de 3 ori... Adevărul e că mulţumită lui sînt încă viu şi vreau să lupt ca să trăiesc clipa în care va semna cu Barcelona. Sper să se întîmple curînd...", spunea Jose Delaigue atunci.

Alexis a avut mereu o relaţie foarte specială cu tatăl adoptiv, care s-a bucurat să-l vadă progresînd atît la nivel personal, cît şi profesional: "Fiul meu nu m-a părăsit niciodată şi sînt foarte fericit, e un copil foarte respectuos şi recunoscător celor care l-au ajutat la începuturile sale. Nu l-am crescut doar eu, toată familia a avut grijă de el".

Jucătorul chilian a fost mereu aproape de Delaigue, iar de cînd i-a fost pus diagnosticul crunt, relaţia lor a devenit şi mai strînsă. "E un exemplu, mereu m-a ajutat cu absolut orice am avut nevoie, iar de cînd m-am îmbolnăvit a avut grija de mine permanent. M-a dus la Santiago pentru analize amănunţite, a plătit totul, tratamentul, totul".

Citeşte AICI mai multe amănunte despre Alexis Sanchez!

Duminică, Alexis nu s-a oprit pînă nu a marcat. Voia să-i dedice golul tatălui său, aşa că, atunci cînd l-a învins pe Marko Meerits, goalkeeperul Estoniei, a vrut să ştie o lume întreagă pentru cine e reuşita. S-a emoţionat pentru că nu a putut ajunge la înmormîntarea lui Delaigue. Suporterii chilieni au înţeles rapid gestul şi l-au aclamat pe jucător. Sanchez creşte, progresează, urcă treptele succesului cu o viteză  ameţitoare. În ciuda faptului că e foarte tînăr ştie deja ce înseamnă să triumfi în Chile, în Argentina şi în Italia. Nu e de mirare că toţi ochii sînt pe el şi e marea speranţă a reprezentativei din Chile pentru Copa America.

În faţa Estoniei, primul meci înainte de turneu, a strălucit. A reuşit cele mai bune faze ale echipei sale, în doar 50 de minute a arătat de ce este în stare. Fanii Barcelonei care au urmărit partida au înţeles motivele pentru care Josep Guardiola îl vrea în echipă.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (5)
manuchao
manuchao  •  21 Iunie 2011, 18:29

este un jucator foarte bun, cu o poveste specifica tiparului de jucator pe care se bazeaza barcelona... jucatorii barcei joaca si cu sufletul nu doar pt bani. ca pozitie, il vad jucand la mijloc alaturi de xavi, iniesta si busquets.

ronaldo666
ronaldo666  •  21 Iunie 2011, 18:04

va avea sanse destule sa joace sh cred k va ramane la barca pt mult timp e un jucator foarte bun

adymafia
adymafia  •  21 Iunie 2011, 17:36
Postat de 2peu pe 21 Iunie 2011, 17:22

Ce sanse are Sanchez asta sa joace in atacul Barcelonei cu atatia super atacanti in lot . Nu inteleg cum sa dai atatia bani pe un jucator cu o eficienta asa scazuta .

Nu te-ai uitat cum joaca inseamna. Oricum sezonul e lung si va juca destule meciuri....

Vezi toate comentariile (5)
Comentează