INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARSENAL - MAN. UNITED, AZI, 17:45, EUROSPORT

După 3 victorii la rînd în Premier, van Gaal a readus-o pe United în fruntea Angliei: "Îi batem pe «tunari» și vom fi campioni"

Articol de - Publicat duminica, 04 octombrie 2015 00:00

Van Gaal a fost și stagiunea trecută în avantaj în duelul cu Wenger, învingîndu-l în campionat tot pe Emirates, 2-1. La Manchester, a fost egal, 1-1

De-abia începuse sezonul. Și Van Gaal i-a lăsat pe fanii lui Man. United cu gura căscată: "Încă nu sîntem pregătiți să luăm cu asalt titlul". Nici acum?, s-au întrebat mulți. Olandezul cheltuise 340 de milioane de euro pentru transferuri într-un an. Startul a fost dificil. Două victorii la limită, ambele 1-0, apoi egal acasă cu Newcastle și eșec la Swansea. După, declic. Dintr-o dată, roș-albii și-au revenit, cîștigînd trei etape la rînd, și de fiecare dată au înscris trei goluri:

  • 3-1 cu Liverpool (a)
  • 3-2 cu Southampton (d)
  • 3-0 cu Sunderland (a)

"Nu vrea să se retragă fără titlu"

Ziariștii batavi, care-l cunosc prea bine pe "general", știu că "Van Gaal n-o să accepte încă o înfrîngere în lupta pentru titlul Premier League. A fost campion la toate echipele sale, Ajax, Barcelona, Alkmaar și Bayern. Nu vrea să se retragă fără un loc 1 și în Anglia, la Manchester".

Louis, ce va renunța definitiv la fotbal în 2017, i-a propulsat pe "diavoli" în fruntea elitei insulare, prima oară din mai 2013, după doi ani și 82 de etape. Și face o piruetă, admițînd că vede titlul la orizont. "Îi batem pe «tunari» și vom fi campioni", afirmă batavul în vîrstă de 64 de ani. Care l-a învins pe Arsene Wenger sezonul trecut chiar pe Emirates: 2-1, după ce a avut 2-0 pînă în cel de-al 5-lea minut de prelungire.

Van Gaal are și o condiție esențială pentru un succes final:
"Nu doar eu trebuie să cred în titlu. Jucătorii mei trebuie să creadă că această performanță este posibilă"

"Sper să rămînă mirați și la sfîrșit!"

Răspunsul din iarbă a venit prompt. "Putem cîștiga în fața lui Arsenal. Ar fi o excelentă declarație a lui United, le-am demonstra tuturor că merităm să fim primii", spune mijlocașul Schneiderlin, iar Phil Jones observă: "Cînd am devenit lideri, s-au ridicat cîteva sprîncene. Oamenii s-au mirat și sper să rămînă mirați pînă la sfîrșit, văzîndu-ne pe noi campioni".

"Cînd vorbim de United, întotdeauna există o nemulțumire. Inclusiv la victorii. Dacă învingem cu 4-0, de ce n-am făcut-o cu 10-0?! Ne-am obișnuit"
Phil Jones, apărător Man. United

19 trofeea cucerit Louis van Gaal într-o carieră de 24 de ani ca antrenor la 4 cluburi

"Îl admir pe Wenger, îmi place stilul lui Arsenal"

Wenger e sub presiune, după ultimele rezultate (contează mai ales cele două eșecuri din Champions League; are tot două înfrîngeri în campionat), însă Van Gaal îl respectă enorm pe francez. "Dacă reziști aproape douăzeci de ani la un club, și jucătorii, fanii și conducătorii sînt mulțumiți, atunci ești foarte, foarte bun", afirmă managerul lui Manchester. "Îl admir pe Wenger și îmi place stilul lui Arsenal. Cred că, tactic și tehnic, e cea mai bună echipă din Premier".

"Dacă eu aș spune acum că, avînd trei puncte în spatele lui United, nu mai cred că putem cîștiga Premier League, cum ați reacționa voi, ziariștii? M-ați ucide!"
Arsene Wenger, manager Arsenal

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează