INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  JAPONIA

”Efectul Fukushima!” » Gluma francezilor care i-a supărat pe japonezi: ”Total deplasată!”

Portarul cu patru mîini în viziunea francezilor. +1   FOTO
Portarul cu patru mîini în viziunea francezilor.

Articol de - Publicat miercuri, 17 octombrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 16 octombrie 2012 20:02

Aşa comentase prezentatorul France 2 un fotomontaj în care portarul Kawashima avea 4 braţe. El apărase senzaţional în amicalul cîştigat de asiatici cu 1-0 la Paris.

Prezentatorul France 2, Laurent Ruquier, a declanşat un adevărat scandal diplomatic între Paris şi Tokyo. După amicalul Franţa - Japonia (0-1), de vineri, postul TV a difuzat în emisiunea sa umoristică "On n'est pas couchés" o fotografie în care portarul nipon Kawashima apărea cu patru braţe. De fapt, un fotomontaj special creat pentru a sugera evoluţia de excepţie a acestuia în faţa "cocoşilor".

La vederea imaginii, Ruquier a exclamat: "Ăsta-i efectul Fukushima!". Dacă în studio s-a rîs şi s-a aplaudat, la ambasada Japoniei din Paris gluma lui a stîrnit indignare. Iar purtătorul de cuvînt al guvernului de la Tokyo, Osamu Fujimura, a reacţionat printr-o scrisoare expediată pe adresa France 2: "Gluma dumneavoastră este total deplasată. Nu face decît să rănească sentimentele supravieţuitorilor dezastrului nuclear de la Fukushima".

Iadul pe pămînt
Coasta de est a Japoniei a fost devastată pe 11 martie 2011, mai întîi de un cutremur de 9 grade pe scara Richter şi apoi de un tsunami de 15 metri. De pe urma catastrofei a avut de suferit inclusiv centrala nucleară de la Fukushima. 3 dintre reactoarele sale au fost grav avariate, iar zona puternic contaminată.

19.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragediei din martie 2011

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
iwentvs
iwentvs  •  17 Octombrie 2012, 14:59

Asta e francezul. Toate insuccesele lor le pun in cârca unor lucruri necurate. Cât priveste jignirea altor popoare, pentru ei, care sunt cea mai fina natie din univers, e doar a spune adevarul despre alte popoare defavorizate de soarta pentru ca nu s-au dezvoltat intr-un hexagon.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează