INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ARGENTINA

Egalul Zeului! » Messi n-are încă 26 de ani, dar deja l-a ajuns pe Maradona: 345 de goluri!

Maradona are un demn urmaș la
Maradona are un demn urmaș la "naționala" Argentinei, iar Messi toate șansele să devină și cel mai mare fotbalist din istorie

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 07 mai 2013 20:09

Cvadruplul ”Balon de Aur” a marcat în 9 ani la Barcelona şi la ”naţionala” Argentinei cît Diego în 22 de ani de carieră. Media îi e net favorabilă lui Leo: 0,75 faţă de 0,51 goluri pe meci.

Va împlini 26 de ani pe 24 iunie, însă l-a egalat pe cel mai mare fotbalist argentinian, dacă nu chiar al tuturor timpurilor! Leo Messi a ajuns graţie "dublei" cu Betis (4-2), a 16-a în acest campionat (alt record personal!), la 345 de goluri pentru Barcelona şi "naţionala" Argentinei.

Tot atîtea cîte a reuşit Diego Maradona în cariera de 22 de sezoane, "El Pibe d'Oro" retrăgîndu-se în 1997. La 37 de ani!

Cvadruplului "Balon de Aur" i-au trebuit însă cu 233 de meciuri mai puţin decît fostului său profesor la "naţională" ca să marcheze de 345 de ori! Media reuşitelor sale este cu aproape 50% peste cea a lui Diego, unicul capitol la care se află încă în spate fiind golurile pentru Argentina, 32 faţă de 34!

Comparaţia a început în sezonul 2006-2007, cînd puştiul de 19 ani a înscris într-un meci cu Getafe din Copa del Rey un gol după o cursă de 50 de metri în care a driblat şase adversari plus portarul. Lumea şi-a amintit imediat de slalomul gigant al lui Maradona din "sfertul" cu Anglia de la CM 1986.

Licitaţie pentru fundaţia sa
Ceasul de platină de 41 mm "10 Royal Oak Leo Messi", creat de Audermas Piguet în serie limitată de 100 de bucăţi, va fi scos la licitaţie sîmbătă la Geneva. Alături de tricoul Argentinei cu nr. 10 şi o minge cu autograful său. Preţul ceasului porneşte de la 85.000 de dolari, iar toţi banii strînşi vor fi donaţi Fundaţiei Messi.

46 de goluri în 31 de meciuri a dat Leo în actualul campionat, marcînd consecutiv în 21 de etape în care a jucat. Este la 4 distanţă de recordul personal de 50

66 de puncte dintre cele 88 ale Barcei în acest sezon au fost luate cu aportul lui Messi, ale cărui goluri au adus 28. A marcat de 18 ori din postura de rezervă

"Eu mi-am încheiat cariera, Messi acum şi-o construieşte. La final istoria va decide cine este mai bun. Nu există Maradona sau Messi, noi sîntem doi argentinieni" (Diego Armando Maradona, pe 30 aprilie 2011)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (24)
rsalexander
rsalexander  •  08 Mai 2013, 15:41
Postat de totdd pe 08 Mai 2013, 09:32

ne tot legam de campionatul mondial - vezi Doamne, dupa asta messi e gata peste maradona. NU !messi poa' sa ia si 10 mondiale cu argentina. degeaba. nu se compara cu maradona ! in afara faptului ca e mingicar.si ca TOATA echipa baercelonei joaca pentru el.ce mai are messi? sut puternic?lovitura de cap? haha....are doar dribling in regim de viteza. baloanele de aur stim cum le-a luat! s-au plans fotbalisti si antrenori ca votul a fost manarit! maradona este number one! messi,umflat de presa,fifa,uefa ,etc ! maradona a tras echipa dupa el peste tot pe unde a jucat. pt messi joaca toata echipa! daca iniesta are mingea pe linia portii si vine messi din spate,nu o baga iniesta i-o lasa lui messi

9 randuri scrise in care vezi o tampenie mai mare ca alta. Urmariti degeaba sportu' asta...

rsalexander
rsalexander  •  08 Mai 2013, 15:38
Postat de red77 pe 08 Mai 2013, 07:56

vreau sa cred ca esti sub influenta etnobotanicelor baietel si nu tantalau din nastere ! in fotbal maximul nu este liga campionilor ci campionatul mondial !maradona are un titlu cu una dintre cele mai slabe generatii ale argentinei si inca o finala in 90 !cu napoli a reusit sa ia campionate in dauna milanului si juventusului din anii aia si ca sa-ti traduc mai pe intelesul tau ar fi cum in spania zilelor noastre sociedad ar iesi campioana !si cauta pe youtube ce facea maradona de unul singur nu cu xavi iniesta villa si restul pe langa el !nimeni nu zice ca messi nu e superfotbalist dar sa zici ca este peste maradona ... da sa zici ca si pleiada aia de ronaldei si ronaldici sunt peste diego..

Am vazut ce face Xavi, Iniesta si Villa fara Messi. Nu sunt in stare sa bata pe Betis...

rsalexander
rsalexander  •  08 Mai 2013, 15:37
Postat de ave_biancorossi pe 08 Mai 2013, 03:35

puteau fi chiar 4, daca nu-i rupea torres piciorul in 66, la WM England. maradona a fost un jucator genial si absolut incantator. pele este EL Rey, a fost colosal. messi ? jucator creat pe computer si vitamine. e drept, e mare mingicar, cu cine nu are chef sa-i arate ca nu se joaca. cam cum i-a aratat bayern, care l-a facut sa dea bir cu fugitii la retur...)

Gata, toata viata acum asta o sa fie contra-argumentu' detractorilor lui Messi? Meciu' cu Bayern din 2013? Dar la meciu' cu Bayern din 2009 in care era 4 - 0 la pauza (2 goluri marcate de copchilu' asta facut pe calculator) de ce nu zici nimic? Mare suferinta asta ma...

Vezi toate comentariile (24)
Comentează