INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAMPIONATE

El Clasico "de vacaciones"! » Real şi Barcelona se întîlnesc mîine în Supercupa Spaniei

Real şi Barca deschid cum nu se poate mai tare noul sezon
Real şi Barca deschid cum nu se poate mai tare noul sezon

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 august 2011 00:00 / Actualizat vineri, 12 august 2011 21:10

Prima manşă a Supercupei Spaniei se joacă mîîne seară pe "Bernabeu" cu mai multă motivaţie pentru Real decît pentru Barcelona.

Să ne imaginăm că acea perioadă de 18 zile dintre aprilie şi mai n-a existat şi că Real Madrid şi FC Barcelona nu s-au întîlnit, atunci, de 4 ori. Ce am avea? Am avea un trofeu, Supercupa Spaniei, important pentru vitrina oricărui club. O lună august dedicată, de regulă în Spania, vacanţelor, mai ales că această Supercupă se joacă în jurul sărbătorii de Sfînta Maria, care prin tradiţie goleşte marile oraşe iberice, umplînd în schimb plajele. Şi am avea, deloc în ultimul rînd, un El Clasico. Un Real-Barcelona, în dublă manşă, mereu atractiv pentru orice iubitor de fotbal, fie el în vacanţă sau nu.

Ar fi fost şi o sărbătoare a fotbalului. Însă acele 4 meciuri au consumat într-un fel dorinţa de a vedea un nou Clasico. Aşteptarea există, dar parcă nu mai e la fel de mare, într-o perioadă cînd coperta ziarelor de sport e ţinută de transferuri şi nu de meciuri. Vom avea un "El Clasico de vacaciones".

Ambele echipe abia ce s-au întors din turnee. Mai puţin de pregătire, mai mult de promovare. Real din China, Barcelona din America. Real are 6 victorii din 6, totul a părut perfect, Barcelona are doar două victorii, plus cîte două remize şi eşecuri. Dar mari concluzii după ele nu se pot trage. Keith Richards, legendarul chitarist al lui Rolling Stones, spunea, după un concert la care i se sesizase un acord fals: "Aveţi senzaţia că am uitat să cînt!".

De ce e Real în avantaj
Real Madrid pleacă, înaintea "dublei", cu un uşor avantaj dat de pregătirea fizică. Guardiola a ales să-şi lase jucătorii mai mult în vacanţă, cu gîndul la lunile ce urmează, Mourinho i-a chemat mai devreme, cu gîndul, poate, la această Supercupă. Toată lumea e de acord că rezultatul ei e mai important pentru Real decît pentru Barcelona, la fel cum a fost acea finală de Cupă. Pentru Mourinho, un start de sezon după un eşec în faţa marelui rival n-ar fi deloc simplu de digerat, mai ales că, probabil din dorinţa sa, mari transferuri nu s-au făcut. Pentru Guardiola, în schimb, această Supercupă e ultima pe lista trofeelor ce pot fi cîştigate în acest sezon.

O săptămînă în plus de antrenamente e importantă, dar nu neapărat decisivă. Altceva îi preocupă pe cei de la Barcelona. Aproape toţi jucătorii importanţi au semnele lor de întrebare. Puyol nu joacă sigur, Xavi a fost accidentat, Pique la fel, Busquets e incert, Messi şi Mascherano vor ajunge pe "Bernabeu" după doar 8 zile de antrenamente, Alexis Sanchez după doar 3, iar Dani Alves a jucat cu Brazilia în Germania fără să se fi antrenat cu Barcelona nici măcar o dată.

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo e în plin fuleu, Benzema a impresionat în pregătiri şi pare marea achiziţie a verii pentru Real. Ozil şi Khedira au fost scutiţi de prezenţa la "amicalul" cu Brazilia, doar Di Maria şi Higuain au avut vacanţă mai lungă.

Coentrao, nu Di Maria
Care va fi, în aceste condiţii, aşezarea celor două echipe? La Real e simplu, singurul semn de întrebare, Coentrao sau Di Maria? pare a fi tranşat în favoarea portughezului. Pepe, protagonist în mai, va reveni în apărare, iar Marcelo va fi probabil titular pe stînga.

Casillas - Ramos, Carvalho, Pepe, Marcelo - Khedira, X. Alonso - Ozil, Cr. Ronaldo, Coentrao - Benzema

Thiago pe postul lui Messi?
La Barcelona e mai complicat, tocmai din pricina aspectului fizic. Semnul de întrebare ţine de Messi, de minutele pe care acesta le va juca şi dacă le va juca de la început sau va intra pe parcurs, în funcţie de necesităţi. La ultimul "amical", Guardiola l-a probat pe Thiago, cel mai în formă catalan, pe poziţia lui Messi, aceea de 9 fals, şi de ce n-ar fi de presupus ca va fi el titular şi Messi rezervă? Lîngă Pique va fi probabil Abidal, în vreme ce surpriza ar putea veni de la plasarea lui Jonathan dos Santos ca fundaş dreapta. Varianta unor minute pentru Cesc Fabregas, vehiculată pe unele forumuri ca o lovitură de imagine a Barcelonei, pare pură fantezie.

Valdes - Dos Santos, Pique, Abidal, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Thiago, Villa

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (12)
nicuj0r
nicuj0r  •  14 August 2011, 02:14

xstream - din 2006? cu Capello (in 06-07) v-am batut tur-retur, in 2008 din cate tin minte v-am administrat un 4-1 acasa (in 2007 si in 2008 am luat titlul). Ce ma deranjeaza e ca in 2011 TREBUIE sa iti placa fotbalul pe care il practica Barca - pase la nesfarsit (pana-n poarta daca se poate) si trebuie bineinteles trebuie sa fii solidar cu baietii amatori de teatru - Dani Alves si Busquets, cum bine puncta andr33y1986... "romeo_frumosu" spune ca Barca a facut transferurile verii, dar el nici macar n-a auzit de Alexis Sanchez - a dat imediat pe Wikipedia sa vada de unde mama dracului vine si asta; nu de alta, dar Paraguay si Udinese sunt convins ca nu-i spun mare lucru...

suporterfcsb
suporterfcsb  •  13 August 2011, 15:55

se impune sigur 100% Real Madrid...bate cu 2-1 pe Barcelona kaka maka

xstream
xstream  •  13 August 2011, 14:38

mama da ce de frustrati pe aici , ati iesit ca gandacii la soare ma refer la madrilistas astia asa cum spunea si sasquatch , vorbim luni dimineata , sunt surprins ca inca mai aveti tupeul sa comentati cand an de an din 2006 v am batut pe unde am prins (si daca mai comenteaza vreaun dobitoc faptul ca folosesc la persoana a 2 a ii zic sa se mai gandeasca ce inseamna sa fie suporter adevarat) Visca Barca! luati va gandul de la TITLU,UCL SUPERCUPA ,CUPA ,vor fi ale noastre! si inca ceva ,cum puteti sa comentati de "arbitraj" cand voi il aveti pe maestrul trisor ronaldog , si fecioara maria ? (dimaria) si care se stie cate meciuri trucate aveti si la ce trecut miz

Vezi toate comentariile (12)
Comentează