INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EL CLASICO

El Clasico, un meci al orgoliilor, dar şi al recordurilor! Vezi care sînt!

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 noiembrie 2010 00:00

Deja considerat un meci special pentru faptul că se va desfăşura lunea, pe 29 noiembrie, El Clasico se anunţă a fi un meci spectaculos, ţinînd cont că ambele echipe se află într-o formă foarte bună.

Deja considerat un meci special pentru faptul că se va desfăşura lunea, pe 29 noiembrie, El Clasico se anunţă a fi un meci spectaculos, ţinînd cont că ambele echipe se află într-o formă foarte bună.

Cel mai aşteptat meci din Primera Division va aduce faţă în faţă două formaţii care excelează atît în faza de atac, unde Cristiano Ronaldo şi Lionel Messi sînt decisivi, dar şi în apărare, unde Iker Casillas şi Victor Valdes se află în lupta pentru depăşirea unui record deţinut de Paco Buyo care a primit doar 26 de goluri în sezonul 1987-1988. Şi pe banca tehnică, lucrurile sînt la fel de interesante, mai ales că cei doi tehnicieni au doborît pe rînd diferite recorduri.

Îi despart doar un punct
După 12 etape, Real Madrid merge pe Camp Nou cu un avantaj psihologic important. "Galacticii" se află în postura de lideri, cu 32 de puncte (10 victorii, 2 egaluri), fiind un record pentru o echipă din Primera Division.

În plus, Jose Mourinho este primul antrenor care a debutat în campionatul Spaniei şi care a reuşit aceste performanţe. Şi Josep Guardiola, tehnicianul catalanilor, se poate lăuda cu propriul său record. Ibericul are 68 de victorii în competiţia internă, fiind al şaselea într-un top al antrenorilor Barcelonei, peste Helenio Herrera.

FC Barcelona se află la doar un punct în spatele rivalilor, cu un bilanţ de 10 victorii, o înfrîngere şi un egal, victoria din ultima etapă, 8-0, cu Almeria, reprezentînd cel mai mare succes din acest sezon.

Lupta dintre Messi şi Cr.Ronaldo
Cei doi jucători, aflaţi şi în acest sezon în lupta pentru "Balonul de Aur" trec printr-o perioadă extraordinară. Portughezul este cel mai bun marcator în Primera Division, cu 15 goluri marcate, în timp ce argentinianul are cu două reuşite mai puţin.

La 23 de ani, Lionel Messi a reuşit deja să depăşească bariera celor 100 de goluri marcate în Primera Division cu Barcelona, după "tripla" din deplasarea de la Almeria, în timp ce recordul stabilit de Ronaldo la Manchester United, atunci cînd a marcat de 42 de ori într-un sezon este ameninţat.

Apărări solide
Chiar dacă ambele echipe se bazează pe un atac puternic, nici evoluţiile din apărare nu pot fi neglijate. Atît FC Barcelona, cît şi Real Madrid au marcat 33 de goluri, însă "galacticii" se pot lăuda doar cu şase goluri primite, cu două mai puţine decît adversarii lor.

foto: marca

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează