INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL MADRID 1-2

El Loco Zizou. E victoria lui! Zidane a decis El Clasico cu schimbările sale tactice: poate fi un mare antrenor

Zidane, primul Clasico, primul succes // FOTO AFP
Zidane, primul Clasico, primul succes // FOTO AFP

Articol de - Publicat luni, 04 aprilie 2016 00:00

Zidane a făcut o tumbă de nervi după bara lui Ronaldo și a decis cel mai important meci cu schimbările sale tactice. Poate fi și mare antrenor.

Când l-au auzit pe Zinedine Zidane la conferință, vineri, mulți au zâmbit malițios. "Barcelona e sigură de victorie, știu asta și nu-mi pasă! Vreau să jucăm bine și să câștigăm".

Barca era mai favorită ca niciodată. Și totuși, Real a câștigat pe Camp Nou. Pentru că el, ZZ, privit cu ironie de adversari, a fost inspirat la acest Clasico. L-a pregătit bine, a știut să-și motiveze jucătorii și a acționat rapid și eficace spre sfârșitul meciului.

Casemiro, punctul forte

"Mister ne-a adunat în vestiar, înainte să ieșim la încălzire, și ne-a zis: «Băieți, luptați ca și cum ar depinde viața voastră de acest joc!»", a povestit fundașul dreapta Dani Carvajal. Adăugând: "Ideile antrenorului și tactica lui au fost excelente".

Cei trei mijlocași, Modrici, Casemiro și Kroos, au fost esențiali în sistemul lui ZZ. Ei au tăiat conexiunile echipei catalane cu supertridentul Messi - Suarez - Neymar și au scurtcircuitat MSN în interiorul său, izolându-i pe sud-americanii atât de legați unul de altul.

Casemiro a fost liderul lor, cu echilibru și forță, mereu recuperând, mereu blocând, mereu ajutându-și coechipierii. MSN s-a stins tocmai din cauza acestui trio defensiv perfect. Messi a tras o singură dată pe poartă în 90 de minute!

Jese, șoc blanco

În același timp, reacția tactică a lui Zidane din repriza a doua a fost remarcabilă. Francezul a observat imediat că Luis Enrique riscă prea mult când îl înlocuiește în minutul 74 pe Rakitici cu Arda (dintr-odată, Barca și-a pierdut stabilitatea în apărare), mutând și el: Benzema, epuizat, pe bancă, Jese, alt om rapid de contraatac, în focul partidei.

Ultimul sfert de oră s-a transformat radical. "Vreau viteză și verticalitate", le-a cerut tehnicianul. Viteza albilor i-a amețit pe rivali, și terenul s-a înclinat spre poarta gazdelor.

Cristiano, Bale, Jese, plus Modrici în spate, au fost devastatori. Și Ronaldo a înscris golul victoriei (85) pe acest fond de superioritate totală a madrilenilor. Exact cum a plănuit ZZ.

"Mi-e imposibil să mă controlez"

Dar Zizou rămâne la fel de nestăpânit ca antrenor. Trăiește jocul ca atunci când era în iarbă, în mijlocul său. Furibund. În minutul 80, după bara lui CR7, a făcut o tumbă pe margine. De nervi, de emoții. "Nu pot să-mi ascund aceste reacții intense. Așa sunt eu, natural. Uneori un pic exagerat, dar mi-e imposibil să mă controlez, să mă stăpânesc. Un asemenea Clasico se trăiește la maximum".

BBC, peste MSN

Ronaldo a înscris, Benzema a punctat și el, iar lui Bale i s-a anulat un gol valabil. Și galezul i-a oferit assistul lui Cristiano la 1-2. BBC a făcut un meci complet. Messi - Suarez - Neymar, MSN, 107 goluri împreună în acest sezon, 0 reușite sâmbătă. La final, Leo, fair, l-a felicitat pe Ronaldo.

Arbitrul a făcut Clasico praf

Jose Hernandez a fost cel mai slab de pe teren, întrecându-se în erori. Chiar dacă n-a dat penalty pentru Barca în minutul 24, a ignorat faultul lui Ramos la Messi. Căpitanul madrilen merita de atunci al 2-lea "galben". L-a iertat pe Ramos încă de două ori, eliminându-l în final (83).

"Centralul" nu i-a arătat "roșu" nici lui Suarez (27; l-a lovit cu pumnul în gât pe Pepe, aflat în spate). Și a anulat greșit golul lui Bale (80). Galezul a sărit mai sus decât Alba, nu s-a sprijinit pe el.

"Când îmi văd jucătorii atât de uniți, mă simt formidabil. Toți au făcut o partidă enormă"
Zinedine Zidane, antrenor Real

"Prefer un debut de meci prost și un sfârșit fulminant, exact cum am fost noi acum"
Zinedine Zidane, antrenor Real

"Această partidă deja nu mai există pentru mine. Nu simt nicio durere. Golul egalării ne-a dezorientat"
Luis Enrique, antrenor Real

"4 spectatori au urlat în timpul minutului de reculegere pentru Cruyff. Imbecilii nu erau fani madrileni"
Mundo Deportivo, cotidian catalan

2din ultimii 8 antrenori ai Realului au câștigat întâiul lor Clasico: Schuster și Zidane

16goluri a reușit Cristiano împotriva Barcelonei, 10 dintre ele în Catalunya

101goluri a înscris Real în Clasico pe Camp Nou; numărul 100, Benzema

93de victorii are Madridul în fața echipei blaugrana; Barca, două mai puțin

Ultimii 8 antrenori ai Realului la primul lor Clasico:

Nume Perioadă Scor
Fabio Capello 2006-2007 3-3
Bernd Schuster 2007-2008 1-0
Juande Ramos 2008-2009 0-2
Manuel Pellegrini 2009-2010 0-1
Jose Mourinho 2010-2013 0-5
Carlo Ancelotti 2013-2015 1-2
Rafa Benitez 2015 0-4
Zinedine Zidane 2016 2-1

Prima șansă, Barca

Fără "explozii" în ultimele 7 etape, Barcelona va fi campioană. Are cel mai ușor program dintre cele 3 concurente la titlu. O vor încurca adversare care luptă pentru evitarea retrogradării? Pentru că toate viitoarele rivale sunt din această zonă a clasamentului. În timp ce și Atletico, și Real au cel puțin un meci dificil: roș-albii cu Bilbao (deplasare), los blancos cu Villarreal (a).

Ultimele 7 etape din La Liga

  1. BARCA  2. ATLETICO 3. REAL
  76 puncte 70 puncte 69 puncte
Et. 32 Sociedad (d) Espanyol (d) Eibar (a)
Et. 33 Valencia (a) Granada (a) Getafe (d)
Et. 34 La Coruna (d) Bilbao (d) Villarreal (a)
Et. 35 Gijon (a)  Malaga (a) Rayo (d)
Et. 36 Betis (d) Rayo (a) Sociedad (d)
Et. 37 Espanyol (a) Levante (d) Valencia (a)
Et. 38 Granada (d) Celta (a) La Coruna (d)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează