INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Recordmanul Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!” » O legendă a Angliei, în delir: „E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc!”

Erling Haaland a marcat al 35-lea său gol în Premier League. Foto: Imago Images
Erling Haaland a marcat al 35-lea său gol în Premier League. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 12:39 / Actualizat joi, 04 mai 2023 15:42

Erling Haaland (22 de ani) a marcat al 35-lea său gol în Premier League, record în campionatul englez. „Am trăit un sentiment genial, ca pentru fiecare gol înscris”. Manchester City a învins-o cu 3-0 pe West Ham și e din nou lider.

În urmă cu aproape trei decenii, Andy Cole a marcat 34 de goluri în 40 de meciuri și 3.597 de minute la Newcastle, în 1993-1994. Era record în Premier League, într-un campionat cu 22 de echipe. 

Un sezon mai târziu, Alan Shearer, alt mare golgheter englez, îi egala performanța lui Cole: tot 34 de reușite pentru Blackburn, în 42 de partide și 3.772 de minute. La fel, într-o ligă cu 22 de formații.

Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor
FARUL
Farul, prim transfer de nicăieri! » Mutu și Dan Petrescu i-au făcut vânt, Hagi îl ia pentru Liga Campionilor

Erling Haaland, 1,13 medie de goluri pe meci

Astăzi, Erling Haaland îi depășește pe amândoi. Mult mai clar decât acest gol în plus. Norvegianul a punctat a 35-a oară la Manchester City în Premier League, ultimul la 3-0 cu West Ham, a 31-a apariție, având doar 2.502 minute pe teren.

Spre deosebire de Cole (medie de 0,85 goluri pe meci) și Shearer (0,81), bombardierul nordic are 1,13 goluri pe meci!

Am vorbit cu Jack Grealish înaintea meciului și mi-a promis că îmi va oferi pasa pentru golul recordului. A fost mingea perfectă. A fost o senzație extraordinară. 

- Erling Haaland, atacant Manchester City

Erling Haaland: „Mi-a făcut rău «garda de onoare». M-au lovit în spate”

„A fost o seară specială, un moment special. Am trăit un sentiment genial, ca pentru fiecare gol înscris”, a declarat Haaland, mereu pus pe glume la Sky Sports

De ce nu i-a priit „garda de onoare” dedicată de coechipieri și antrenori după această performanță? „Mi-a făcut mult rău, m-au lovit puternic în spate”.

VIDEO. Erling Haaland a marcat al 35-lea său gol în Premier League

Erling Haaland: „Mă antrenez la jocuri video și mă culc. Mi se urcă la cap!”

Erling Haaland spune că nu mai vrea să vorbească de recordurile sale, de alte recorduri. Motivul: „Mi se va urca la cap”. Așa că „mă duc acasă, mă antrenez la jocuri video, mănânc ceva și mă culc. Asta e viața mea”.

Întrebat dacă ar renunța la recordul său din Premier pentru „tripla” campionat-Cupă-Ligă, Haaland a răspuns cu un singur cuvânt: „Da”. După 3-0 cu West Ham, Manchester City e iar lider.

51 de goluria marcat Erling Haaland în 45 de meciuri jucate la Manchester City în toate competițiile (are și 8 assisturi). Recordul all-time în Anglia îi aparține lui Dixie Dean (Everton, 63), din 1927-1928

Gary Neville: „Erling Haaland? Ce forță, ce explozie! E unic! E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc”

Tot la Sky Sports, Gary Neville nu mai găsea comparații pentru scandinav. „Haaland e unic. Are finalizarea lui Harry Kane, puterea lui Rooney și viteza brazilianului Ronaldo. E uimitor, ce forță are când aleargă, ce explozie! E cât Kane, Rooney și Ronaldo la un loc”, l-a descris fostul căpitan al lui Manchester United. 

„În timpul sezonului, mulți ne întrebam dacă Pep va aprecia un asemenea atacant, pentru că uneori părea disfuncțional cu stilul său de joc, dar e armonie la City și totul e perfect în cel mai important moment al sezonului”, a adăugat Gary Neville. 

Haaland a fost special, merita acest record. Fără echipă nu ar fi putut ajunge aici, dar este un jucător deosebit. Să-i depășești pe Cole și Shearer, atacanți incredibili, chiar e ceva special. 

- Pep Guardiola, manager Manchester City

Cifrele lui Erling Haaland în Premier League

  • 31 de meciuri 
  • 35 de goluri 
  • 23 cu piciorul stâng 
  • 6 cu piciorul drept 
  • 6 cu capul 
  • 34 din careu 
  • 1 din afara careului 
  • 7 din penalty

Citește și:

Messi, sfârșit de aventură la PSG: „Va fi concediat”

Scandal în toi la PSG » Ultrașii s-au strâns în fața casei lui Neymar: „Pleacă!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
VardyParty
VardyParty  •  04 Mai 2023, 16:32

Cum se cheamă o chestie d’asta, unde gâtul e mai gros decât capul? Ah, va salut Domnu’ Bocciu’. Nici o problema, nu, nu vreau fingerfood.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează