INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Messi, sfârșit de aventură la PSG: „Va fi concediat. 99% nu-l vom mai vedea în tricoul Parisului” » Statul saudit i-ar oferi 600 de milioane

Messi, sfârșit de aventură la PSG. Foto: Imago Images
Messi, sfârșit de aventură la PSG. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 04 mai 2023 11:34 / Actualizat joi, 04 mai 2023 11:55

Foarte probabil, Leo Messi (35 de ani) nu va mai juca deloc la PSG după ce a fost suspendat pentru călătoria în Arabia Saudită și contractul va fi reziliat. Presa catalană susține că argentinianul se apropie tot mai mult de Barcelona, dar autoritățile saudite insistă să-l aducă la Al-Hilal.

Aventura lui Leo Messi la PSG se apropie de final. Doi ani, 71 de meciuri, 31 de goluri, 34 de assisturi și, probabil, 3 trofee (dacă parizienii cuceresc titlul).

Hagi și Petrescu vor lua foc » Paradox total în lupta la titlu: cum poate fi FCSB campioană cu mai puține puncte decât Farul și CFR Cluj
PLAY-OFF
Hagi și Petrescu vor lua foc » Paradox total în lupta la titlu: cum poate fi FCSB campioană cu mai puține puncte decât Farul și CFR Cluj

Leo Messi a anunțat-o de o lună pe PSG că nu mai rămâne

Suspendat două săptămâni, în care nu are voie nici să se pregătească, după călătoria făcută la Riad, pentru a promova turismul saudit, ignorând refuzul clubului și antrenamentul de luni, amendat cu 1,5 milioane de euro (salariul pe 14 zile), argentinianul se pregătește de despărțire.

Oricum, potrivit Mundo Deportivo, campionul mondial ar fi luat decizia încă de luna trecută, după eliminarea din Champions League, tatăl și impresarul său Jorge anunțând Parisul că atacantul în vârstă de 35 de ani nu mai continuă pe Parc des Princes.

Miercuri, ultrașii s-au strâns în fața sediului lui PSG, au scandat împotriva președintelui Al-Khelaifi și a antrenorului Galtier, dar l-au insultat pe Leo. Au scandat repetat „Messi, hijo de puta” (n.r.- „Messi, fiu de târfă”). Mai târziu, fanii radicali roș-albaștri s-au oprit în fața casei lui Neymar: „Dispari!".

Mesaj pentru Messi: „Cum să îți permiți să faci pipi pe noi?"

Analiștii de la RMC Sport, foști fotbaliști cunoscuți, sunt siguri că totul s-a încheiat. Mai ales Jerome Rothen, ex-jucător la PSG. 

„M-am săturat! Chiar crede cineva că îl mai putem apăra pe Messi după comportamentul lui? Când ești un fotbalist de asemenea calitate, cu aura lui, cum să îți permiți să faci pipi pe noi? Imposibil de acceptat”, a afirmat acesta, convins că sud-americanului i se va rezilia contractul: „Ne îndreptăm direct spre concedierea jucătorului. Nu poți spera că Messi stă 15 zile în afara clubului și apoi vine dornic să joace. 99%, nu-l vom mai vedea purtând tricoul lui PSG”. Ultimul meci, 1-3 acasă cu Lorient.

Christophe Dugarry, campion mondial cu Franța, spune că „sancțiunea e meritată, corectă”. Nu ascunde însă că „această hotărâre, surprinzător, nu a fost luată de antrenor, ci de Nasser Al-Khelaifi, în concluzie, de la emirul Qatarului. Mai mult politică decât sportivă. Asta mi se pare uluitor. Justificată bizar, anunțată bizar. PSG e ca o nebuloasă”.

Barcelona îi propune lui Messi 25 de milioane. Statul saudit i-ar oferi 600 de milioane

Discuțiile se leagă acum mai mult de viitorul argentinianului. Unde va ajunge? Cotidianul catalan Sport titrează: „Messi se apropie de Barcelona”. Informând că Joan Laporta, președintele clubului blaugrana, i-a pregătit oferta. 

Salariu de 25 de milioane de euro (13 milioane net), contract pe două sezoane. Dar Barcelona trebuie să obțină 200 de milioane (reducerea masei salariale, vânzări de jucători) pentru a respecta fair-play-ul financiar.

Arabii sparg banca pentru semnătura lui Leo Messi

Alte surse indică Arabia Saudită ca destinație. Daily Telegraph scrie că afacerea e dirijată de statul saudit (care îi plătește și 30 de milioane anual pentru promovarea turismului), nu de un club anume. Autoritățile de la Riad, cu sprijinul total al prințului moștenitor Mohammed bin Salman, i-au propus 400 de milioane de euro anual. Dacă el și familia sa acceptă, atunci Al-Hilal ar fi prima echipă pe listă.

Impresarul Marco Kirdemir a confirmat pentru Marca această variantă. Vorbind de „o ofertă chiar mai mare, de 600 de milioane”. În opinia agentului, „Leo nu va reveni în vară la Barcelona”.

Impresarul Marco Kirdemir: „Pedepsirea lui Leo Messi are legătură cu Arabia Saudită”

Tot Kardemir pretinde că „pedepsirea lui Messi are legătură cu Arabia Saudită. Dacă ar fi fost o țară care n-ar fi avut probleme cu Qatar, nu ar mai fi fost scandal. Asta l-a înfuriat pe președintele lui PSG”.

Numai că, invitat la RMC, Georges Malbrunot, reporter special pentru Le Figaro și specialist în Orientul Mijlociu, dezminte că aceasta ar fi fost cauza aprinderii focului: „Securea războiului a fost îngropată în urmă cu un an și jumătate între Qatar și Arabia Saudită. Qatarienii nu s-au simțit insultați de călătoria lui Messi la Riad”

Citește și:

Haaland a doborât recordul de goluri cu o „scăriță” de zile mari și o urcă pe Manchester City pe primul loc

Olăroiu e aproape de Top 10 all-time la trofee

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
sextus
sextus  •  04 Mai 2023, 20:39

Trebuia sa lase Franta sa castige...

ricaventurianu
ricaventurianu  •  04 Mai 2023, 18:58

"El penal campeon" făcut de Al 'lnfantino ao da pe Al Hilall pentru a-si implini visul de "el dromaderos campeon" pumtra un nou balon de aur. Exemplar, memorabil, nemaivăzut, extraordinar

rololiv
rololiv  •  04 Mai 2023, 15:10

Deci, Messi - care mai are vreo luna si ceva de contract - isi planificase un voiaj important pentru viitorul sau profesional in sens larg. Dar ar fi trebuit sa il contramandeze in ultimul moment pentru ca un antrenor de mana a 17-a, responsabil in mare masura pentru halul in care se prezinta PSG, a facut o criza de personalitate. Sa fim seriosi!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează