INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  EURO 2020

Euro, bun venit la București! Intrăm în lumea bună: cum arată identitatea vizuală a turneului din 2020

La ceremonie au fost prezenți Florin Șari (manager de proiect), Gabriela Szabo, Narcisa Lecușanu (secretar de stat MTS), Davor Suker (președintele Federației din Croația), Gabriela Firea (primar București), Răzvan Burleanu (președinte FRF), Irina Pătrășcoiu (director CNI) și  Daniel Forea (primar sectorul 5) // Foto: Alex Nicodim +1   FOTO
La ceremonie au fost prezenți Florin Șari (manager de proiect), Gabriela Szabo, Narcisa Lecușanu (secretar de stat MTS), Davor Suker (președintele Federației din Croația), Gabriela Firea (primar București), Răzvan Burleanu (președinte FRF), Irina Pătrășcoiu (director CNI) și Daniel Forea (primar sectorul 5) // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 16 octombrie 2016 00:00

Prezentarea identităţii vizuale a turneului Euro 2020 şi a logo-ului pentru București au fost dezvăluite ieri în cadrul unui eveniment desfășurat la Arena Națională.

Bucureștiul intră în lumea bună, iar ieri UEFA a ales capitala noastră pentru lansarea vizuală a logo-ului Campionatului European din 2020, care se va desfășura și pe cel mai mare stadion din țară!

Europeanul de peste patru ani va marca aniversarea a 60 de ani de la debutul competiției și pentru a sărbători această ediție istorică a abordat un format unic și inedit. Astfel, România, alături de alte 12 țări, va fi coorganizatoare a turneului final și vom găzdui patru partide, trei din grupe și una din "optimi".

"București, un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie"

La ceremonie au fost prezenți reprezentanți ai FRF, UEFA, reprezentanți ai Ministerului Sportului, președinți de federații sportive și directori de cluburi de fotbal.

"Pentru București și pentru România, proiectul Euro 2020 are o valoare aproape imposibil de cuantificat la dimensiunile ei reale. Pentru că nu vorbim doar de un turneu, ci de reacții și implicații pe termen mediu și lung. Lucrăm în permanență pentru un succes organizatoric sportiv. Este cel mai important eveniment fotbalistic găzduit vreodată în România", a spus Răzvan Burleanu.

"București este un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou. În 4 ani de acum înainte vom fi martorii unui spectacol de neuitat, al celui mai bun fotbal pe care îl pot oferi echipele naționale ale Europei. Sunt fericit să fiu aici, sunt prima oară aici, este un oraş frumos, o ţară frumoasă. Bucureştiul este pregătit, aveţi un stadion minunat!", a declarat fostul atacant Davor Suker, președinte al federației croate de fotbal.

Metrou de 16 kilometri și 12 stații

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a dat asigurări că municipalitatea va implementa toate măsurile solicitate de rigorile UEFA: "Din acest moment, se pot realiza toate documentele pentru obținerea finanțării europene, vom fi atenți ca toate avizele și autorizațiile de construire să fie acordate în cel mai scurt timp și fără birocrație. Vom avea o magistrală de metrou care va avea 16 kilometri, 12 stații și va face ca drumul dintre gară și aeroport să dureze doar 25 de minute. Sunt proiecte de anvergură, esențiale pentru buna desfășurare a competițiilor. Capitala României va fi pregatită! Sunt mândră că Bucureștiul se află printre orașele care participă la această mare sărbătoare a fotbalului".

"Sunt foarte mândru, pentru că e oraşul în care m-am născut şi am crescut. Acum reuşim organizarea uneia dintre cele mai frumoase competiţii. Nu vor fi mari probleme, sper ca reprezentanţii Primăriei şi Guvernului să se ţină de cuvânt şi să investească în infrastructură"
Ionuţ Lupescu, șeful Comisiei Tehnice UEFA

"Compania noastră va realiza patru arene: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giulești, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo și 30.000 de locuri la stadionul Steaua"
Manuela Irina Pătrășcoiu, director general la Compania Națională de Investiții

105.000.000 €este suma pentru reconstruirea celor patru stadioane de antrenament pentru Euro 2020, fiecare loc costând 1.500 de euro, în total fiind vorba de 70.000 de locuri

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
spion_kop
spion_kop  •  16 Octombrie 2016, 09:55

"București este un oraș vibrant, bogat în tradiții și istorie, cu un mix fascinant de vechi și nou". Asa e, la reclama falsa nu ne intrece nimeni, totusi un sambure de adevar exisya in paradigma asta, mix-ul fascinant de vechi si nou exista, de la stana lui Bucur la fcsb-ul lui jiji traditia se pastreaza ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează