INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Evadare în Golf! Cel mai bine cotat arbitru englez întoarce spatele Premier League: se mută în Arabia Saudită

Mark Clattenburg n-a ratat nicio finală de Cupă în Anglia, conducând și finala JO din 2012
Mark Clattenburg n-a ratat nicio finală de Cupă în Anglia, conducând și finala JO din 2012

Articol de - Publicat vineri, 17 februarie 2017 00:00

"Centralul" Mark Clattenburg, 41 de ani, lasă Premier League pentru a-l înlocui pe Howard Webb la șefia arbitrilor din Arabia Saudită.

Cel mai bine cotat arbitru englez întoarce spatele Premier League. Mark Clattenburg, 41 de ani, nu se retrage, ci se transferă. Nu în China ori în MLS, ci-n zona Golfului. Cel care a fluierat ultima finală a Ligii Campionilor și ultimul act al Euro, ambele în vara trecută, se mută în Arabia Saudită.

Clattenburg a acceptat oferta de la Riad și devine șeful Comisiei de Arbitri, înlocuindu-l pe Howard Webb, instalat în 2015.

"Înțelegem oportunitatea tentantă, la fel cum remarcăm cât de mult sunt apreciați «centralii» englezi în lume. Mark e talentat și, din 2004, când a intrat în elită, a fost o sursă de inspirație pentru aspiranții la această meserie", a comunicat PGMOL, forul englez al arbitrilor.

Clattenburg și-a început cariera la 18 ani, ca asistent, în Northern League, și a fluierat ultimul joc în Premier sâmbătă, Arsenal - Hull 2-0, când n-a văzut un henț înaintea primului gol al lui Alexis.

537de meciuri la profesioniști a condus Mark Clattenburg, între care 289 în Premier și 28 în Ligă

67de cartonașe galbene, 3 roșii și 8 penaltyuri a dictat arbitrul englez în cele 19 meciuri fluierate în acest sezon de Premier

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
sooos1ck
sooos1ck  •  17 Februarie 2017, 12:13

Eu nu inteleg cum de poate fi asta cel mai bun arbitru din Anglia, a stricat o gramada de meciuri!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează