INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Fanii lui Napoli au organizat o coregrafie superbă anti-rasism: ”Toți sîntem Kalidou!”

Un stadion plin a suferit alături de Napoli și de Koulibaly, pentru un succes la limită al liderului // Foto: Reuters
Un stadion plin a suferit alături de Napoli și de Koulibaly, pentru un succes la limită al liderului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 08 februarie 2016 00:00

Acțiunea de pe ”San Paolo” a fost în semn de solidaritate cu stoperul senegalez, atacat rasist miercuri la meciul cu Lazio. Chiar el a scos penaltyul, transformat sigur de Higuain.

Napoli a speriat-o pe Carpi ieri cu Koulibaly. Fanii echipei lui Sarri au făcut ca întreg San Paolo să fie un imens puzzle cu figura senegalezului, multiplicată în mii de măști.

" Kalidou, Kalidou!" a fost strigătul de luptă al liderului, care a bătut (1-0), păstrînd șefia și avansul +2 față de Juve.

Tifosii azzurri s-au mobilizat în semn de solidaritate cu fundașul, atacat rasist urît de suporterii laziali miercuri, la duelul de pe Olimpico.

Motiv pentru care arbitrul a oprit jocul, închizînd două etape peluza ultrașilor. Și antrenorul Sarri nu l-a menajat, păstrîndu-l iar pe Chiricheș rezervă.

Koulibaly n-a fost protagonist doar în tribune. A contribuit decisiv la a opta victorie consecutivă a lui Napoli (record), cu penaltyul din minutul 68: Daprela l-a îmbrățișat în careu și Higuain n-a iertat de la 11 pași.

Gol venit cu un jucător în plus ("roșu" Bianco 56) și după ce arbitrul Doveri refuzase un 11 metri clar în debut și anulase un gol valabil (n-a fost ofsaid), ambele la Callejon.

24 de goluriîn 24 de etape are Higuain în campionat și 6 meciuri la rînd ca marcator. Numai lui Carpi atacantul lui Napoli nu-i înscrisese dintre toate echipele din Serie A

Alte știri din Serie A:

FROSINONE - JUVENTUS 0-2: Și seria continuă: 14!

Nici Juve nu s-a împiedicat de codașa Frosinone (2-0). Nu a fost însă facil la a 14-a victorie la rînd, un nou record al clubului bianconero!, pentru că reduta gazdelor a rezistat 73 de minute. Chiar fără cîteva piese, campioana a reușit să facă diferența prin Cuadrado și Dybala, cu al 13-lea gol în 23 de meciuri, argentinianul lovind și bara la 0-0. Iar sîmbătă vine derbyul cu Napoli!

VERONA - INTER 3-3: Hellas acru-acidulat

Echipa care a dominat turul n-a putut învinge "lanterna". Deși a început jocul de la 0-1, Hellas Verona a întors senzațional, marcînd trei goluri cu capul, de trei ori mai multe decît primiseră nerazzurrii în acest fel în tot campionatul! Toate din assisturile lui Marrone, toate din faze fixe, o specialitate a echipei lui Del Neri. "Am făcut marcajul obișnuit, dar apărarea a dormit mereu", s-a plîns antrenorul Mancini. Rezerva Perisici, gol și pasă decisivă, plus Icardi au evitat eșecul.

BOLOGNA - FIORENTINA 1-1: Tătă a securizat egalul

Tătărușanu a reușit parada meciului de la Bologna (1-1), salvînd remiza Fiorentinei. "Reflexul la șutul lui Taider? A fost o intervenție importantă pentru echipă, nu doar pentru mine, fiindcă n-am pierdut. Obiectivul nostru rămîne același, Liga Campionilor. Caracterul echipei se vede în momentele dificile, ca-n meciul de azi", a declarat Ciprian, notat cu 6,5 în Gazzetta dello Sport.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează