INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Faze polemice în El Clasico. Real a cerut trei penaltyuri, Barcelona - două, arbitrul n-a dat nici unul

Prima fază controversată din El Clasico. A fost sau nu henț la Busquets?
Prima fază controversată din El Clasico. A fost sau nu henț la Busquets?

Articol de GSP - Publicat joi, 26 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 26 ianuarie 2012 11:34

Arbitrajul este unul dintre cele mai comentate aspecte ale duelului FC Barcelona - Real Madrid, 2-2 în manşa secundă a ”sferturilor” Cupei Spaniei (2-1 în tur). ”Centralul” Teixeira Vitienes s-a confruntat cu mai multe faze grele, între care 5 penaltyuri cerute de cele două echipe, fără a acorda vreunul.

1. Henţ la Busquets? După un corner, mingea a părut că a lovit în careu mîna mijlocaşului Barcelonei. La reluări se observă că balonul l-a atins mai mult în abdomen.

2. Fault la Alexis Sanchez? Pătruns în careu, chilianul a fost dezechilibrat de Pepe într-un duel umăr la umăr. Arbitrul a dictat corner.

3. Henţ la Abidal? La un şut al lui Sergio Ramos, care putea fi sancţionat pentru joc periculos, mingea a lovit mîna apărătorului francez, dar involuntar.

4. Lassana eliminat? Mijlocaşul Realului a intervenit tare la Messi. El ar fi meritat ”galben” şi, cum mai avea unul, trebuia să fie eliminat. ”Centralul” nu l-a sancţionat însă.

5. Penalty la Alexis Sanchez? Într-un alt duel direct, atacantul Barcelonei a fost împins lejer în careu de Pepe. Nici o decizie.

6. ”Roşu” Pepe? Portughezul l-a lovit în faţă pe Cesc Fabregas, fără a fi pedepsit. ”Marca” a apreciat că trebuia eliminat.

7. Gol Sergio Ramos? Fundaşul Realului a trimis mingea în plasă, însă s-a văzut clar că în acea fază l-a împins pe Daniel Alves.

8. Penalty la Benzema? Francezul a vrut să ajungă la o minge, dar s-a dezechilibrat în duelul cu Puyol. Vitienes n-a arătat nimic. ”Nici nu era cazul”, a comentat ”Marca”.

9. ”Roşu” Sergio Ramos? Madrilenul a fost eliminat în final pentru fouă ”galbene”. A doilea avertisment a părut totuşi dat uşor.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (16)
yoz7777
yoz7777  •  26 Ianuarie 2012, 16:31

I-am spus unui prieten pro barca ca Realul daca nu se califica pe final va fi ca arbitrul isi va face datoria si va elimina un jucator de la ei, asa cum fac fluierasii nostri de casa. Si asa s-a intamplat - eliminare, tolerare trageri de timp fara galbene, orice numai sa nu arunce astia mingea in careul catalanilor. Felicitari! Ati avut 12 jucatoti!

yoz7777
yoz7777  •  26 Ianuarie 2012, 16:30

Penibil autorul! La fazele Realului da sugestii ca au fost ok, la ale barcei se lasa suspans sa para ca n-au fost ajutati. A fost arbitraj de divizia D la noi, 80 % pro braca. Centralul a ajutat Realul doar in cazul neeliminarii lui Lass, dar era la 30 de secunde de rosul pe care trebuia sa-l dea lui Messi, era prea de tot, iar scorul nu era nelinistitor pentru catalani. Cei care sustineti ca Realul au jucat dur, nu pot decat sa va aprob, dar sa va si completez. Au jucat dur, dupa ce au vazut ce arbitru "impartial" au. Pai daca vorbiti de galbene, Alves cate trebuia sa ia aseara - 5? Doua le putea lua in 20 de secunde, la faza la care Ronaldo l-a intrebat pe arbitru daca nici acum

seedorf
seedorf  •  26 Ianuarie 2012, 13:38
Postat de alinho pe 26 Ianuarie 2012, 13:22

Se vede prietene k nu ai jucat nici macar in spatele bl fotbal daca vii cu asemenea afirmatii...cat despre jocul brutal imi pare rau pt tn k totusi mai exista echipe care nu o lasa pe barca sa faca ce vrea stie sa ii puna la respect nu k alte echipe gen Santos cand de fiecare data un ctalan cadea un jucator de la santos mai avea putin si se punea in genunchi sa`si ceara scz

pune barca la respect? ha! cate meciuri a castigat realul de cand a vanit mou? in stilul asta grobian in care joaca real, poate ca va mai castiga cate un meci impotriva barcei, dar respect- niciodata!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează