INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ADVERSARI EURO 2024

Federația slovacă i-a impus trei condiții pentru a-l lăsa la Napoli » Ce este obligat să facă Francesco Calzona

Articol de - Publicat marti, 20 februarie 2024 13:08 / Actualizat marti, 20 februarie 2024 13:34

Francesco Calzona (55 de ani) va antrena în paralel naționala Slovaciei, una din adversarele României în grupa de la Euro 2024, dar și pe Napoli, campioana Italiei, ajunsă într-o perioadă de criză. Federația de la Bratislava i-a inclus în contract trei clauze speciale, dezvăluite de Corriere dello Sport.

Cu numai două zile rămase până la turul „optimilor" Ligii Campionilor, Napoli și-a dat afară antrenorul. A plecat Walter Mazzarri (lăsând echipa pe locul al nouălea în Serie A, la 27 de puncte de lider!), numit pe 14 noiembrie 2023, și vine un tehnician ce se află la prima experiență ca principal la o echipă de club!

A murit Andi Brehme! Autorul golului din finala CM 1990 care i-a adus Germaniei titlul mondial avea 63 de ani!
GERMANIA
A murit Andi Brehme! Autorul golului din finala CM 1990 care i-a adus Germaniei titlul mondial avea 63 de ani!

Francesco Calzone a acceptat provocarea de a prelua campioana en-titre a Italiei, iar federația de la Bratislava (SFZ) i-a dat „undă verde" să o pregătească în paralel pe viitoarea adversară a României în grupa E, pe care o va întâlni în jocul de pe 26 iunie 2024, pe „Deutsche Bank Park" din Frankfurt.

I-au aprobat angajarea temporară la Napoli

Calzone semnase recent reînnoirea angajamentului cu naționala Slovaciei până în 2025, cu posibilitatea de prelungire cu un an, în cazul calificării la Mondialul din 2026. 

„După ce am avut intense discuții cu președintele SFZ, Jan Kovacik, și cu vicepreședintele Karol Belanik, am ajuns la un consens care se referă la condițiile de respectat pe perioada cât va fi allenatore la Napoli:

1. Calzone va fi „detașat" în perioada dintre 19 februarie și ziua ultimei partide din Serie A sau din Liga Campionilor jucate de Napoli în acest sezon;

2. Antrenorul de 55 de ani va trebui să respecte toate obligațiile contractuale ce derivă din înțelegerea semnată cu SFZ;

3. Calzone va fi la dispoziția naționalei Slovaciei oricând, dar nu exclusiv, în timpul rezervat jocurilor din calendarul aprobat de forurile internaționale. Inclusiv cu ocazia conferințelor de presă, la care trebuie să fie prezent fizic înaintea confruntărilor din martie ale Slovaciei, ambele amicale, cu Austria, acasă, și cu Norvegia, în deplasare;

Prioritatea lui Calzone rămâne naționala Slovaciei

„SFZ și-a rezervat dreptul de revocare a acordului în orice moment, în cazul în care federația slovacă remarcă o nerespectare a uneia dintre condițiile trecute în actele semnate de Calzone. 

Această procedură a fost aprobată de toți membri Comitetului Executiv al forului de la Bratislava. SFZ e conștiență de faptul că este vorba despre o decizie atipică, în sensul în care ar putea genera o îngrijorare pentru fanii naționalei.

4antrenori diferiți a avut Napoli în sezonul 1997-1998, Bortolo Mutti, Carlo Mazzone, Giovanni Galeone și Vincenzo Montefusco, un record pentru formația azzurra

Este de înțeles însă dorința lui Calzone de a ajuta clubul la care a lucrat o perioadă lungă, ca asistent al lui Maurizio Sarri și Luciano Spalletti. Antrenorul italian a declarat în mai multe rânduri că prioritatea lui rămâne selecționata Slovaciei și pregătirea pentru Euro 2024", scrie același cotidian. 

14meciuri are Francesco Calzona ca selecționer al Slovaciei, înregistrând începând cu 22 septembrie 2022 șapte victorii, patru remize și trei eșecuri, golaveraj 21-13

Aceste condiții speciale ar putea să-i perturbe activitatea de a pregăti participarea naționalei la Euro 2024, într-o grupă în care mai sunt Belgia și echipa calificată în urma play-off-ului pe Ruta B.

Mazzarri este un prieten și e întotdeauna dureros să-ți iei rămas bun de la un prieten. I-am mulțumit pentru disponibilitatea de a veni să ne ajute într-o perioadă dificilă. Napoli și fanii săi aspiră mereu la ceva mai mult

Aurelio De Laurentiis, președinte Napoli

Match Quiz CFR Cluj - Dinamo

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe meciul CFR Cluj - Dinamo și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Căpitanul lui Boloni trage un semnal de alarmă și vorbește cu subînțeles: „Dacă nu schimbăm ceva, sigur vom retrograda!”
FRANȚA
Căpitanul lui Boloni trage un semnal de alarmă și vorbește cu subînțeles: „Dacă nu schimbăm ceva, sigur vom retrograda!”
„Nu va fi de prisos!” » Dublu campion în Premier League, despre situația lui Radu Drăgușin: „Vorbim foarte mult, nu ăsta este procesul”
PREMIER LEAGUE
„Nu va fi de prisos!” » Dublu campion în Premier League, despre situația lui Radu Drăgușin: „Vorbim foarte mult, nu ăsta este procesul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează