INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

Figo: "Eusebio a fost mai mare decât Ronaldo

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 16 septembrie 2016 16:28

Într-un interviu acordat cotidianului AS, fostul galactic Luis Figo a oferit o serie de detalii interesante despre cariera sa de fotbalist dar și câteva păreri despre cei mai mari fotbaliști pe care i-a văzut.

După meciul între două din fostele sale echipe Real Madrid și Sporting Lisabona, scor 2-1, Figo a vorbit despre primii săi ani în fotbal la Sporting. "Cele mai frumoase amintiri din carieră sunt de pe vremea când jucam în Portugalia. Am avut norocul să pot învăța de la Carlos Queiroz și Bobby Robson și să joc alături de fotbaliști uriași precum Paulo Futre. El era cel mai mare pe atunci, abia apoi veneam eu, Simao si Cristiano".

Când a venit vorba de comparația Eusebio-Cristiano, fostul șeptar al naționalei Portugaliei răspunde sincer: "Nu l-am văzut jucând, dar pentru tot ce a făcut, pentru aprecierea și prietenia pe care mi-a arătat-o, îl consider numărul 1".

Despre momentul trecerii de la Barcelona la Real Madrid, Figo a fost la fel de onest ca de fiecare dată explicând că: "Tentația a fost prea mare, la toate nivelurile. Prestigiu, recunoaștere și câștiguri financiare".

În încheierea interviului, Luis Figo a ținut să-l elogieze pe Vicente Del Bosque pentru modul în care a reușit să țină vestiarul plin de vedete creat de Florentino Perez: "Vicente Del Bosque a găsit o cale să nu lase invidia să se strecoare în acel lot plin de superstaruri și de aceea intră in galeria marilor antrenori ai Realului".

Luis Figo recunoaște că nu a fost pe deplin mulțumit de modul în care a părăsit echipa de pe "Bernabeu", dar admite că momentul în care președintele Florentino Perez a început să prioritizeze partea comercială în dauna fotbalului, a fost semnalul că e cazul să plece de la Real.

Luis Figo a evoluat în cariera sa pentru Sporting Lisabona, Barcelona, Real Madrid și Internazionale Milano, iar pentru naționala Portugaliei a bifat 127 de apariții și 32 de goluri.

(George Vintilă)

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (3)
1290371200996329
Petrisor Amuza  •  17 Septembrie 2016, 03:51
Postat de mplttev pe 16 Septembrie 2016, 19:56

Câți ani ai Petrișor? Ai apucat să-l vezi live? A fost de 100 de ori mai valoros dpdv fotbalistic.

Da,l-am văzut pe viu în toamna lui 1969 atunci când ne-am calificat în dauna Portugaliei la CM din Mexic.Nici nu a mișcat în fața lu Dan Coe.Golul nostru a fost marcat de Gicu Dobrin la poarta dinspre Pantelimon.

mplttev
mplttev  •  16 Septembrie 2016, 19:56

Câți ani ai Petrișor? Ai apucat să-l vezi live? A fost de 100 de ori mai valoros dpdv fotbalistic.

1290371200996329
Petrisor Amuza  •  16 Septembrie 2016, 19:10

Fiecare cu părerea lui.Eu zic că nu a fost mai bun.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează