INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

FOTO&VIDEO Aşa arată un învingător » Abidal se pregăteşte să revină pe teren, acum 6 luni medicii nu-i mai dădeau şanse să joace iar

foto: Miguel Ruiz, FC Barcelona +21   FOTO
foto: Miguel Ruiz, FC Barcelona

Articol de - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 16:48

Eric Abidal continuă să demonstreze că e un tip aparte. "De mult timp mă gîndeam cînd o să fiu apt să lovesc din nou mingea", mărturiseşte fotbalistul de 33 de ani, care a fost supus, în aprilie, unui transplant de ficat. Aleargă cu zîmbetul pe buze, undeva în munţii Pirinei, într-un loc numit Vall d'Aran şi se pregăteşte să mai uimească o dată lumea fotbalului prin forţa de care este capabil: va reveni pe teren pentru a-şi continua visul: să joace fotbal.

E obosit, după cum el însuşi spune, după prima zi de "cantonament" în munţi, dar fericit. "Nu ai cum să uiţi să joci fotbal. Dar trebuie să iei totul pas cu pas, să începi să jonglezi puţin, să îţi recuperezi tehnica. Eu nici nu aveam cine ştie ce tehnică, deci nu-mi va fi prea greu", glumeşte francezul.

De cîteva săptămîni, apărătorul se pregătea în sală, iar acum a mai urcat o treaptă în procesul recuperării. Minicantonamentul la munte va dura o săptămînă: "Nu mă grăbesc, pentru a ajunge la nivelul cel mai bun trebuie să trag de mine, dacă nu o fac, n-o să mai fiu cel dinainte". E însoţit de preparatorul fizic al Barcelonei, Emili Ricart, alături de care urmează un program bine pus la punct, o combinaţie de exerciţii fizice, cu exerciţii cu mingea.

Cronologia unei poveşti despre autodepăşire
15 martie 2011
FC Barcelona a dat publicităţii un comunicat cu o veste cumplită: "Fotbalistului Eric Abidal i-a fost descoperită o tumoare la ficat şi va fi supus unei intervenţii chirurgicale". Jucătorul primise vestea în ziua în care a apărut comunicatul, după un control medical.

17 martie
Abidal a fost operat la Barna Clinic, de către doctorul Fuster Obregon şi echipa sa timp de 3 ore. I-a fost extirpată tumoarea, iar totul a decurs bine, fără alte complicaţii.

1 aprilie 2011
Abidal se antrenează alături de restul echipei, iar pe 2 mai 2011 intră în lotul lui Guardiola pentru partida cu Real Madrid în returul din semifinalele Ligii Campionilor

3 mai 2011
Îl înlocuieşte pe căpitanul Carles Puyol în minutul 90, revenind pe teren la doar o lună şi jumătate după operaţie. E ovaţionat de întreg stadionul şi purtat pe braţe de colegi. Joacă din nou, contra lui Levante, în meciul în care Barcelona cîştigă, matematic, titlul de campioană.

18 mai 2011
În prima conferinţă de presă după operaţie, Abidal declară: "Privesc viaţa cu alţi ochi. Uneori păstrăm lucruri pe care le credem utile şi importante în viaţa noastră noastră, dar nu sînt. D-asta mi-am vîndut toate maşinile. E mai bine să investeşti banii în proiecte care să ajute copiii"

28 mai 2011
Abidal ridică trofeul Ligii Campionilor pe "Wembley", după 3-1 cu Manchester United. Căpitanii Barcelonei îi cedează francezului privilegiul de a purta banderola în ultimele minute şi de a fi primul care ridică preţiosul trofeu.

3 februarie 2012
Abidal semnează prelungirea contractului cu Barcelona pînă în 2013, dar noul acord include posibilitatea de a prelungi înţelegerea pînă în 2015.

15 martie 2012
Clubul anunţă că Abidal va fi supus unei noi operaţii, de data aceasta pentru un transplant de ficat.

10 aprilie 2012
Jucătorul e operat, vărul lui îi donează o parte din ficat, intervenţia se desfăşoară cu succes. Medicii sînt pesimişti însă în ceea ce priveşte posibilitatea ca Abidal să mai joace fotbal, dar el anunţă că e gata să lupte pentru a reveni pe teren.

4 august 2012
Abidal surprinde pe toată lumea declarînd: "Obiectivul meu e să revin pe gazon în decembrie"

3 septembrie 2012
Abidal începe un proces de recuperare în Franţa şi continuă exerciţiile în sală, la Barcelona.

8 octombrie 2012
Fundaşul începe un minicantonament de o săptămînă, într-o zonă de munte din Catalunia, denumită Vall d'Aran

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (4)
xstream
xstream  •  10 Octombrie 2012, 18:31

mari caractere, luptatori si el si puyol, capitan am inteles ca se recupereaza mai repede decat era asteptat, s a injumatatit perioada de asteptare la 3-4 saptamani :)

daniaania
daniaania  •  10 Octombrie 2012, 16:07

Extraordinar, ce dorinta si ce luptator, va revenii pe teren,se va face bine, isi doreste, si va putea..!! Astept sa il vad jucand, minunat..!!

dani_val
dani_val  •  10 Octombrie 2012, 15:23

Pana n-o sa-l vad pe teren n-o sa cred asta:)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează