INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Fraudă de 1,5 milioane € » Mascherano, al patrulea jucător al Barcelonei prins fentînd Fiscul

Articol de - Publicat vineri, 11 septembrie 2015 00:00

Potrivit ziarului El Pais, mijlocașul argentinian și-a cedat drepturile de imagine unor firme din Madeira și Miami, ”uitînd” să declare veniturile astfel obținute în 2011 și 2012

Messi nu mai e singurul argentinian luat în vizor de Fiscul spaniol. Și Javier Mascherano a fentat statul, frauda comisă de mijlocașul Barcei fiind de peste 1,5 milioane de euro. Conform ziarului El Pais, 587.822 de euro pentru veniturile din drepturile de imagine în 2011 plus 968.907 de euro în 2012.

"El Jefecito" a evitat să declare banii astfel cîștigați, cedîndu-și drepturile unor firme din Madeira și Miami, pe care le înființase în perioada cît a jucat la Liverpool și le-a păstrat după transferul la Barcelona. Fiscul spaniol s-a sesizat după ce o televiziune portugheză a deconspirat "manevra" lui Mascherano în Madeira. Sfătuit de avocați, Javier a plătit imediat prejudiciul, 200.000 de euro, inclusiv dobînzile aferente, dar nu va putea scăpa de procesul care-i va fi intentat de Procuratură.

Argentinianul și-a vîndut drepturile de imagine agenției sale, Anadyr Overseas, pentru 5 milioane de euro, deși legea permite cedarea a 15%. La fel a făcut cu Lofer, în SUA, pentru contractele cu Nike.

4.100.000 €este suma fraudată, tot pentru drepturile de imagine, de Messi, care însă a dat vina pe tatăl său pentru delictul comis

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează