INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERBIA

Geaici arestat!

Articol de - Publicat joi, 07 februarie 2008 00:00

Vicepreşedintele federaţiei de la Belgrad a fost reţinut sub acuzaţia de abuz în serviciu şi fals în acte oficiale

La fel ca polonezii, sîrbii nu glumesc cînd se apucă de combaterea corupţiei. Dacă la noi DNA-ul îi plimbă doar la interogatoriu pe cei suspectaţi, la vecinii din sud-vest se strînge laţul. Şi nu se uită la nume. Ancheta pentru demascarea implicării Mafiei în fotbal face deja victime. După ce 2 conducători ai Vojvodinei Novi Sad au fost arestaţi săptămîna trecută, acum a venit rîndul marelui Dragan Geaici. Fosta glorie e acuzată de abuz în serviciu şi fals în acte oficiale.
Vicepreşedintele federaţiei sîrbe, învestit pe 28 ianuarie şi ca director tehnic al adversarei "tricolorilor" în preliminariile CM 2010 cu un contract pe patru ani, a fost reţinut marţi pentru 48 de ore, alături de Vladimir Cvetkovici şi Milos Marinkovici, foştii oficiali ai Stelei Roşii Belgrad. Procurorii susţin că Geaici şi complicii săi ar fi cîştigat ilegal 10 milioane de euro din transferuri de jucători. Deşi avocatul lui spune că “să-l ţii pe Geaici la închisoare este o ruşine naţională”.

Numai din vînzarea lui Goran Drulici la Zaragoza, în 2001, pentru o sumă-record de 13 milioane de euro, ar fi luat 6,1 milioane, pentru că în conturile Stelei Roşii n-au ajuns decît 4,5 milioane! Geaici a deschis un cont secret în numele lui Drulici şi a operat mai multe tranzacţii, falsificîndu-i semnătura. În vizorul Procuraturii mai sînt alte 14 transferuri implicînd bani negri.

Stojkovici a fugit
Furtuna din fotbalul sîrb l-a făcut pe Dragan Stojkovici să fugă din ţară de teamă că ar fi arestat şi el. "Piksi" a fost preşedintele al federaţiei de la Belgrad (FSS), înaintea lui Zvezan Terzici, aflat acum, de-asemenea, în centrul scandalului de corupţie. Lunea trecută, Stojkovici, care pînă în octombrie a fost director executiv la Steaua Roşie, s-a întors în Japonia, unde a semnat cu Nagoya Grampus: "Acest club a fost mereu în mintea mea în cei 6 ani cît am fost plecat". Stojkovici îi promisese lui Drulici că-i va plăti banii cuveniţi din transferul la Zaragoza.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
 •  07 Februarie 2008, 07:15

la altii da!La noi cand?

 •  07 Februarie 2008, 05:41

cand se va intampla si asa ceva in Ro atunci vom putea zice ca Ro este o tara in care se vrea binele poporului, sa nu imi spuneti ca cei din FRF si nu numai sunt curati.Pestele de la cap se impute! au mai sosit si flamanzii de Lupescu si Prunea...

 •  07 Februarie 2008, 03:37

asta daca se intimpla in romania lua foc toata tara.toti oameni de FOTBAL luau foc cum e posibil asa ceva. Geaici e cum l-ai aresta pe Gica Popescu dar baciule nu-ti fa probleme ca aici e romania si nu vei ave probleme se musamalizeaza totul.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează