INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

„VAR ne-a nenorocit” » Altă convorbire telefonică în care Pique i s-a plâns lui Rubiales de arbitraj

Gerard Pique// Foto-IMAGO
Gerard Pique// Foto-IMAGO

Articol de - Publicat joi, 21 aprilie 2022 14:23 / Actualizat joi, 21 aprilie 2022 15:53

Gerard Pique (35 de ani) a făcut scandal după ce Barcelonei i se refuzase un penalty cu Sociedad în decembrie 2019, înaintea unui Clasico, în campionatul câștigat de Real Madrid.

Continuă să devină publice detalii neștiute din culisele relației pe care Gerard Pique o are cu Luis Rubiales, președintele federației spaniole. Potrivit El Confidencial, citat de Marca, fundașul Barcelonei i s-a plâns de arbitraj, în contextul meciului pe care catalanii l-au remizat cu Sociedad în deplasare (2-2), în decembrie 2019, cu patru zile înainte de El Clasico.

Starul lui Real Madrid, atacat dur de un campion mondial: „Este un măgar care nu știe să dea goluri”
REAL MADRID
Starul lui Real Madrid, atacat dur de un campion mondial: „Este un măgar care nu știe să dea goluri”

Pique, presiuni la președintele federației spaniole

„La naiba, ne-a nenorocit! A făcut praf meciul. Am avut un penalty foarte clar în ultimul minut și VAR-ul n-a intervenit, trebuia să-l avertizeze pe central. Mai ales că la Busquets l-au dat imediat. Dar nu s-a întâmplat nimic!”, i-a spus Pique într-o convorbire telefonică. 

Rubiales s-a scuzat că nu a văzut partida la televizor, aflându-se în Sevilla, însă a încercat să-i țină partea: „Am înțeles că s-a fluierat un 11 metri dubios contra voastră și că în final se putea da un fault în careu la o ținere asupra ta. Dar dacă arbitrii au greșit, vom vedea... Știi că eu sunt mereu la mijloc și nu vreau să păgubesc sau să avantajez pe nimeni”.

S-a întors roata pentru Barcelona

Efectul? La meciul cu Real Madrid (0-0), situația s-a schimbat la 180 de grade pe Camp Nou. Los blancos au cerut două lovituri de pedeapsă la Varane și n-au primit niciuna. A venit rândul lor să facă scandal, au pus fazele pe site-ul clubului și au protestat vehement: „Este inacceptabil că VAR n-a acționat, sunt două situații extrem de limpezi”. 

Pique i-a mai propus lui Rubiales să semneze un contract cu Arabia Saudită pentru Supercupa Spaniei, încasând comisionul de 24 de milioane €, și i-a cerut să intervină pe lângă selecționer ca să fie luat la lot pentru Jocurile Olimpice 2020.

Citește mai multe știri din fotbal internațional:

Barcelona e pregătită de planul B, dacă transferul lui Lewandowski eșuează

United e în derivă, iar legendele clubului sunt uluite de situație: „E debandadă acolo! Intră pe teren și parcă sunt la plimbare!”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (1)
bufnila
bufnila  •  21 Aprilie 2022, 17:38

Barcelona este protejata UEFA de peste 15 ani iar in Spania au fost mereu ajutati de arbitrii. Acum vedem la ce nivel era influenta lor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează