INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFA

Gianni Infantino, atac stupefiant: „De ce sunteți atât de cruzi, de ce sunteți atât de răi? Nu am furat bogații!”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat joi, 16 martie 2023 17:52 / Actualizat joi, 16 martie 2023 19:01

Gianni Infantino, președintele FIFA cel puțin până în 2031, le-a ținut un discurs moralizator acelor jurnaliști care îl critică. „Atacați FIFA, președintele său... De ce aceste atacuri? Nu vreau să mă iubiți, să mă adorați. Vă cer să rămâneți la fapte”, a declarat Infantino.

Reales astăzi cu aclamații la Kigali, capitala Rwandei, pentru un nou mandat de președinte FIFA (2023-2027), de către reprezentanții celor 211 federații membre, Gianni Infantino nu a uitat să țină un stupefiant discurs moralizator presei mondiale. Acelor jurnaliști care îl critică pentru declarațiile, acțiunile sau inacțiunile lui în șapte ani de când conduce forul de la Zürich.

Gianni Infantino, reales președintele FIFA „cu un ropot de aplauze”, ca la Congresul PCR » Halucinant! A sugerat că ar merita să fie președinte „pentru totdeauna”
FIFA
Gianni Infantino, reales președintele FIFA „cu un ropot de aplauze”, ca la Congresul PCR » Halucinant! A sugerat că ar merita să fie președinte „pentru totdeauna”

Gianni Infantino: „Nu suntem Robin Hood. Noi ajutăm săracii să aibă acces la fotbal”

„De ce sunteți atât de cruzi, de ce sunteți atât de răi? Nu înțeleg de ce unii dintre voi mă criticați pe mine, de ce criticați FIFA. Poate pentru că eu nu vorbesc prea mult cu ziariștii, poate pentru că nu aveți atâtea surse, dezvăluiri”, a izbucnit avocatul elvețian în vârstă de 52 de ani, din 2016 liderul FIFA și care intenționează să rămână în fruntea fotbalului mondial până în 2031!

„Am muncit mult, nu am furat. Cineva a spus că FIFA era Robin Hood al fotbalului, dar noi nu furăm bogații. Noi ajutăm săracii să aibă acces la fotbal”, a adăugat Infantino.

Gianni Infantino: „Când vorbim de corupție, sunt acuzații serioase”

Nu s-a oprit. „Eu sunt un administrator al fotbalului și nu știu de ce mă criticați. Credem că facem lucrurile corect. Nu noi suntem protagoniștii, ci jucătorii. Vorbiți despre FIFA ca de o organizație creată să facă bani, afaceri. Noi apărăm fotbalul și e clar că avem nevoie de bani”.

Primul oficial de la Zürich a mai spus: „Sunt atacuri personale contra mea. Atacați FIFA, președintele său... De ce aceste atacuri? Nu vreau să mă iubiți, să mă adorați. Vă cer să rămâneți la fapte. Când vorbim de corupție, sunt acuzații serioase. Am muncit mult, am fost reales, după ce am primit peste 200 de scrisori de susținere a candidaturii mele”.

Gianni Infantino: „Premier League împarte miliardele la 20 de cluburi. Noi la 211 țări”

A comparat FIFA cu liga engleză. „Premier este competiția cu cel mai mare succes, care generează într-un an cât generează FIFA în patru ani. Obține 24 de miliarde și le împarte celor 20 de cluburi engleze. Joacă 380 de meciuri într-un an. Când FIFA face un sfert din acești bani, îi oferă celor 211 țări din lumea întreagă. De aceea avem nevoie de bani. Numărăm fiecare dolar, cu auditori externi”.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Manchester United, dispusă să plătească peste 100 de milioane de euro pentru un atacant din Bundesliga

Se pregătește un transfer definitiv pe axa AC Milan - Real Madrid: detalii de la negocieri

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
laurkro
laurkro  •  17 Martie 2023, 10:41

Ce băiat bun e Infantilul ăsta. Aproape îl cred ca FIFA este corecta ;))))) ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează