INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SERIE B

Pătrundere superbă a lui Dennis Man încheiată cu golul lui Valentin Mihăilă, în Parma - Cremonese

Dennis Man și Valentin Mihăilă / Foto: Imago Images +33   FOTO
Dennis Man și Valentin Mihăilă / Foto: Imago Images

Articol de - Publicat duminica, 05 mai 2024 21:24 / Actualizat duminica, 05 mai 2024 22:37

Dennis Man (25 de ani) și Valentin Mihăilă (24 de ani) au creat faza de gol a Parmei din meciul terminat la egalitate, scor 1-1, de „cruciați”, pe teren propriu, contra celor de la Cremonese. Man i-a oferit lui Mihăilă pasa de gol în minutul 56 al confruntării din etapa a 37-a, din Serie B.

Parma avea deja asigurată prezența în Serie A din sezonul următor, însă Man & Co. aveau nevoie de un rezultat pozitiv pentru a câștiga campionatul din Serie B.

Lui Șucu i-a revenit zâmbetul » Cu cine a apărut în Gruia, înainte de CFR Cluj - Rapid
CFR CLUJ - RAPID
Lui Șucu i-a revenit zâmbetul » Cu cine a apărut în Gruia, înainte de CFR Cluj - Rapid

Mihăilă reușise să marcheze rapid, în minutul 4, însă golul său a fost anulat de VAR pentru ofsaid. Parma s-a trezit în inferioritate numerică în minutul 14, când Balogh a primit cartonașul roșu direct, și condusă de către Cremonese, după ce Vazquez a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 25.

Fază superbă creată de Dennis Man și Valentin Mihăilă

Cei doi români au ieșit în evidență în minutul 56, când Parma era condusă pe tabelă și se afla în inferioritate numerică.

Dennis Man a preluat balonul de la circa 30 de metri de poarta adversă și a tăiat defensiva celor de la Cremonese până la 8 metri pe flancul stâng, profitând excelent de spațiile libere lăsate de oponenții săi.

Man i-a centrat balonul lui Mihăilă, aflat la 5-6 metri de buturile celor de la Cremonese spre partea stângă și demarcat la colțul scurt. Valentin a reluat subtil către colțul lung, execuție care l-a lăsat fără replică pe portarul Saro.

Pickel, de la oaspeți, a văzut al doilea cartonaș galben în minutul 70, astfel că egalitatea la 1 a fost stabilită și din punct de vedere numeric, fără ca tabela să mai fie schimbată însă.

Parma - Cremonese s-a terminat la egalitate, scor 1-1. Astfel, trupa lui Man și Mihăilă este sigură că va termina pe primul loc în Serie B la finalul stagiunii, nu doar că va promova.

Parma are 75 de puncte, iar Como (locul 2) are 72 de puncte cu o etapă înainte de final, după ce a scos doar un 0-0 acasă la Modena tot joi. „Cruciații” au avantajul meciurilor directe cu Como și un golaveraj net superior (+31 față de +18), astfel că nimic nu îi mai poate face să piardă primul loc în clasament la finalul stagiunii curente.

La rândul ei, cu 64 de puncte, Cremonese termină penultima etapă din Serie B pe locul 4 de baraj, poziție pe care nu o mai poate pierde în ultima rundă.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, printre eroii Parmei în povestea promovării

Dennis Man și Valentin Mihăilă au promovat matematic în Serie A la finalul meciului BariParma, scor 1-1, din urmă cu două etape. Cei doi internaționali români se numără printre cei mai importanți fotbaliști ai Parmei în actuala stagiune, în care „cruciații” au reușit să revină în Serie A după o pauză de 3 ani.

Fostul jucător al celor de la FCSB este golgheterul italienilor, cu 11 goluri marcate în campionat, în 31 de meciuri oficiale. Man este al doilea cel mai bun pasator decisiv al Parmei, de asemenea, cu 6 assisturi. Doar Ange-Yoan Bonny îl depășește pe Man la acest capitol, cu 10 pase de gol livrate.

La rândul său, Valentin Mihăilă este un fotbalist important pentru Parma în sezonul actual, în care Parma a promovat în Serie A. În 31 de jocuri, Mihăilă a marcat 6 goluri, fiind depășit doar de Man (11), Benedyczak (10) și Bernabe (8). Fostul fotbalist al CSU Craiova le-a mai oferit colegilor săi alte două pase de gol de-a lungul stagiunii curente.

VIDEO Victor Becali despre cum Man a fost dorit de Sampdoria: „Primea jumătate din salariul de la Parma”

Citește și:

A doua veste bună a zilei pentru FCSB: „Poate să joace împotriva Craiovei”
FCSB
A doua veste bună a zilei pentru FCSB: „Poate să joace împotriva Craiovei”
Au invadat străzile orașului! PSV Eindhoven a învins-o pe Sparta Rotterdam și este campioană în Olanda
OLANDA
Au invadat străzile orașului! PSV Eindhoven a învins-o pe Sparta Rotterdam și este campioană în Olanda

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează