INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN - HANNOVER 3-0

Gomez inspirat de minerii chilieni » 33 de ortaci salvaţi, numărul 33 pe tricou, 3 reuşite

Articol de - Publicat luni, 18 octombrie 2010 00:00

Atacantul lui Bayern a ştiut că sîmbătă va marca iar, după 8 luni de secetă, cînd a auzit că pe unul dintre cei scoşi de sub pămînt îl cheamă ca pe el.

Mario Gomez a încheiat sîmbătă cea mai neagră perioadă din cariera sa, 8 luni fără gol marcat, cu o "triplă" în Bayern - Hannover '96 (3-0). Şi susţine că pentru ieşirea sa din criză trebuie să le mulţumească celor 33 de mineri chilieni care au stat blocaţi sub pămînt timp de 69 de zile.

"Cînd am auzit că unul dintre cei salvaţi se numeşte Mario Gomez, am ştiut că duelul cu Hannover va fi meciul meu", a dezvăluit la final atacantul în vîrstă de 25 de ani. El insistă că golurile sale "au fost mîna destinului. Gîndiţi-vă: 33 de mineri salvaţi, eu port tricoul cu numărul 33 şi am reuşit un hat-trick".

Gomez şi-a recăpătat încrederea de sine, "sînt din nou în cărţi", iar antrenorul Louis van Gaal nici nu concepe să-l lase pe bancă, marţi, în confruntarea din Ligă cu CFR Cluj: "N-aş schimba niciodată un atacant care tocmai a dat trei goluri".

35 de milioane de euro a dat Bayern pentru a-l lua pe Gomez de la Stuttgart în vara lui 2009

13 februarie 2010
e data la care Gomez marcase ultima oară pentru Bayern, sezonul trecut, la 3-1 cu Dortmund

Dan Petrescu a promovat-o pe Kuban!
STRANIERI. Kuban Kraznodar, echipa pregătită de Dan Petrescu, e deja promovată în prima ligă din Rusia. După victoria de la Soci, contra lui Jemciujina (1-0, gol Gigel Bucur), Kuban s-a distanţat la 12 puncte în fruntea clasamentului cu 4 etape înaintea finalului. Mai poate pierde locul întîi, dar nu şi pe cel secund, care asigură de asemenea prezenţa pe prima scenă. Avantajul lui Kuban e că celelalte pretendente la promovare, Nijni Novgorod şi Volga Nijni, se întîlnesc în penultima etapă. "Ultimele două partide au fost extrem de grele, dar le-am cîştigat şi am rezolvat problema promovării. Felicitării tuturor!", a spus Petrescu. 

Patron nou, aceeaşi criză
ANGLIA. Schimbarea proprietarului n-a adus nici un reviriment la Liverpool. John Henry, care a plătit 345 de milioane de euro pentru a prelua clubul de la Tom Hicks şi George Gillett, a privit ieri neputincios cum adversara Stelei în Europa League a pierdut cu Everton: 0-2 pe Goodison Park. Golurile lui Cahill şi Arteta i-au afundat şi mai rău în criză pe "cormoranii": locul 19, penultimul, în ierarhia Premier League, cu o singură victorie în opt meciuri. Cel mai rău start într-un campionat din stagiunea 1953-1954 încoace, sezon la finalul căruia Liverpool a şi retrogradat.

Corupţie la FIFA! Voturi de vînzare
CM 2018. Preşedintele FIFA, Sepp Blatter, a avizat deschiderea unei anchete împotriva a doi dintre membrii Comitetului Executiv. Nigerianul Amos Adamu şi preşedintele confederaţiei Oceania, Reynald Temarii, au fost filmaţi în timp ce solicitau bani pentru a susţine candidatura SUA la organizarea CM 2018 unor reporteri de la Sunday Times care li s-au prezentat drept reprezentanţi ai unor firme americane. Adamu dorea finanţare pentru un proiect personal, iar Temarii pentru o academie de sport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează