INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FC BARCELONA

Guardiola: "Chiar şi atunci cînd au evoluţii mai slabe, Ibrahimovici, Messi şi Iniesta sînt mult mai buni decît majoritatea"

Articol de - Publicat sambata, 06 februarie 2010 00:00

Pep Guardiola are încredere că echipa sa va face un meci bun în faţa celor de la Getafe, dar spune că nu va face o dramă dintr-un eventual eşec.Tehnicianul formaţiei catalane le ia apărarea lui Zlatan Ibrahimovici, Lionel Messi şi Andres Iniesta, despre care s-a spus că nu se află în cea mai bună formă în acest început de an.

"Mai devreme sau mai tîrziu o să pierdem", spune Pep, menţionînd că datoria echipei e să reducă la minimum şansele ca acest lucru să se întîmple.

"Dacă vom juca aşa cum o facem de obicei le va fi greu să ne învingă, dar trebuie să fim conştienţi că la un moment dat vom şi pierde. Nu trebuie să cădem în plasa celor de la Getafe, care îţi pot da lovitura de graţie cînd nu te aştepţi. Mereu au avut jucători buni, bine pregătiţi. Eu sînt încrezător în echipa mea, în nivelul la care sîntem, în felul în care ne antrenăm, dar momentan, nu sîntem obişnuiţi să nu jucăm în timpul săptămînii. Vreau să văd cum ne descurcăm pe o perioadă mai lungă. Toate echipele vor veni pe Camp Nou şi vor da totul pentru a face un meci bun. Le spun jucătorilor să nu dispere pentru că mai e mult de jucat din acest sezon şi 5 puncte diferenţă faţă de următoarea clasată nu înseamnă nimic".

Despre omologul său de pe banca lui Getafe, Michel, are numai cuvinte de laudă: "Ca jucător a fost extraordinar, e un amant al fotbalului. Sînt foarte fericit pentru el că îi merge atît de bine la Getafe... Cînd juca împotriva Barcei era foarte motivat, mi-aduc aminte de asta".

Tehnicianul Barcei i-a luat apărarea lui Zlatan Ibrahimovici, despre care spune că: "ne dă viaţă, trebuie să fim conştienţi că perioada de secetă se poate prelungi sau nu. În multe cazuri ne dă viaţă, face lucruri pe care nu le poate face oricine, creează spaţii, e foarte util echipei. E adevărat că 9-arii sînt judecaţi după numărul de goluri, iar el ştie asta. Dar daccă am decis să-l aducem la Barcelona nu a fost doar pentru că poate marca 25 de goluri, ci pentru că poate face multe alte lucuri bune. Îmi plac oamenii obsedaţi să facă lucrurile să iasă bine, iar dacă nu le ies, să se concentreze pentru a reuşi. Mă uit la meciuri şi rămîn cu senzaţia că Zlatan se află la un nivel foarte bun".

Guardiola are cuvinte de laudă şi pentru Andres Iniesta: "Chiar şi atunci cînd are evoluţii mai slabe e mult mai bun decît majoritatea. Acelaşi lucru i se întîmplă şi lui Messi, sîntem atît de obişnuiţi ca ei să facă jocuri extraordinare, încît atunci cînd nu le iese chiar totul lumea are senzaţia că joacă la cel mai bun nivel al lor".

Critică suspendarea de doi ani contra lui Togo

Despre sancţiunea primită de naţionala statului Togo, care nu va putea juca în următoarele două ediţii ale Cupei Africii, spune că: "Am înnebunit cu toţii, ăsta e adevărul. Sîntem paranoici. Trebuia să cerem să nu mai jucăm pentru a vedea dacă cei care iau astfel de decizii ar mai fi jucat. Sînt lucruri care mă surprind cu fiecare zi mai mult. Dacă ar fi fost ucis Adebayor, alta ar fi fost decizia... dar a fost vorba de medic şi de antrenorul secund, care nu erau cunoscuţi...", a spus Guardiola.

sursa: elmundodeportivo.es

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  06 Februarie 2010, 14:20

Pai, da, dar Zlatan incurca pe toata lumea. Fara el in teren, Barca e mult mai legata. Nu face decat sa strice fazele de atac, pentru ca nu-si poate potrivi pasii cu cei ai piticilor Messi, Pedro sau Bojan. Ca doar nu l-o fi lasand din mana Mourinho degeaba. Eto'o era mult mai potrivit pentru Barcelona.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează