INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Guardiola, geniu tactic încă de când era jucător! Cum l-a lăsat mască pe un puști la Barcelona: „Mă gândeam «Pot să vorbesc?»”

Pep Guardiola // FOTO: Guliver/GettyImages +38   FOTO
Pep Guardiola // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 mai 2020 12:41

Simao Sabrosa (40 de ani) a vorbit despre aventura sa la Barcelona și a povestit cum l-a uimit Pep Guardiola, actualul manager al lui Manchester City.

Crescut la Sporting Lisabona, extrema portugheză Simao Sambrosa a ajuns la Barcelona în 1999, dar a jucat doar doi ani. La formația catalană a evoluat alături de Guardiola, care l-a surprins cu cunoștințele sale tactice pe care le avea încă de atunci.

Guardiola deja avea calități de antrenor A luat o foaie și mi-a arătat mișcările pe care trebuie să le fac când nu am mingea. La un moment dat, în avion, m-am așezat între Figo și Guardiola, care avea multe cărți de fotbal și de golf. Mă gândeam «Pot să vorbesc?»”, a declarat Simao, potrivit Marca.

„Am jucat alături de Figo, idolul meu. A fost fantastic. Nu știam unde să joc. Într-o parte era Figo, în cealalta era Rivaldo. Trebuia să aștept ca unul să fie eliminat sau obosit ”
Simao

De-a lungul carierei, Simao a mai jucat la Benfica, Atletico Madrid, Beșiktaș, Espanyol și NorthEast United (India), de unde s-a retras în 2016.

70 de meciuriși 4 goluri are Simao la Barcelona

GALERIE FOTO Imagini de colecție cu Barcelona din ultimii 30 de ani!

Gică Popescu pe vremea când juca la Barcelona
+34 FOTO

VIDEO Totul despre Bayern - Frankfurt, meciul vedetă de azi în Bundesliga

Citește mai multe știri din La Liga

Dezbaterea „Cine a furat mai mult?” se mută de la Steaua - Dinamo la Real Madrid - Barcelona » Declarația care naște controverse: „90% dintre arbitri țin cu ei”

Ea vrea să fie noua senzație din vestiarul Barcelonei » Vine la pachet cu jucătorul de 100 de milioane de euro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mister_ilie
mister_ilie  •  23 Mai 2020, 17:28

Trebuie sa recunosc ca si eu am vazut in Pep un viitor mare antrenor de la bun inceput. Putina lume cred ca stie insa, dar tiki-taka jucata de Pep la Barca isi are originile in teoria axului central si a tranzitiei pozitive pe care i-am prezentat-o in vestiar dupa un Sevilla-Barcelona in 1995. Acum ma gandesc ca poate trebuia sa o patentez.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close