CAMPIONATE  ·  EL CLASICO

Dezbaterea „Cine a furat mai mult?” se mută de la Steaua - Dinamo la Real Madrid - Barcelona » Declarația care naște controverse: „90% dintre arbitri țin cu ei”

Centralul Eduardo Iturralde Gonzalez i-a acordat cartonașul roșu lui Sergio Ramos în timpul partidei Barcelona - Real Madrid 5-0 (29 noiembrie 2010) // Sursă foto Getty
Centralul Eduardo Iturralde Gonzalez i-a acordat cartonașul roșu lui Sergio Ramos în timpul partidei Barcelona - Real Madrid 5-0 (29 noiembrie 2010) // Sursă foto Getty

Joi, 21 Mai, 18:10

Eduardo Iturralde Gonzalez (53 de ani), fost arbitru în La Liga, a dezvăluit că 90% dintre arbitrii campionatului spaniol provin din Madrid. 10% din Barcelona.

„Arbitrii din Spania nu vin de pe Marte. Îți alegi această meserie pentru că îți place fotbalul. Iar dacă îți place fotbalul, cu siguranță susții și o echipă. Eu am fost norocos să mă nasc în Bilbao.

În restul țării, majoritatea arbitrilor țin cu Barcelona și Madrid, pentru că echipele din aceste orașe au avut rezultate fantastice în ultimii ani, aceasta e explicația. Cei mai mulți țin cu echipa din Capitală, într-adevăr. Proporția e 90% - 10%. Asta nu înseamnă că nu sunt profesioniști”, a declarat Gonzalez, citat de Mundo Deportivo.

291 de meciuria arbitrat Iturralde Gonzalez în La Liga

Controverse în jurul derby-urilor

Declarația fostului central a născut o dezbatere în Spania, între fanii formațiilor Barcelona și Real Madrid. Același conflict a apărut și în România între foștii jucătorii de la Steaua și Dinamo din anii '80.

Acea perioadă a conținut o rivalitate feroce între instituții ale statului comunist, nu doar între echipe de fotbal. „Internele", adică Miliția și Securitatea, făceau tot ce puteau ca să câștige Dinamo, Armata și Valentin Ceaușescu erau cu Steaua. Iar arbitrii erau de multe ori un punct vulnerabil - mai multe detalii, AICI.

VIDEO Mircea Lucescu despre presupusele șpăgi date arbitrilor în anii '80

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:Ce s-a întâmplat cu cei doi medici chinezi bolnavi de COVID-19 care s-au trezit din comă cu pielea neagră. Imaginile cu ei făceau înconjurul lumii

Libertatea

Comentarii (2)

severusl  •  21 Mai 2020, 19:47

cand ai 2 penalty-uri in El Clasico si ai var si nu ti le da este clar cine e cea mai ajutata echipa

eterna.terra.nova  •  21 Mai 2020, 19:37

Culmea dupa arbitrajele directe poti sa juri ca ar fii exact invers. Mai ales acum ca exista VAR e si mai clar cand unelr faze sunt ignorate total, nu mai.se poate spune de greseala umana.

Vezi toate comentariile (2 )

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
17:30 Emisiune TV

Fotbal European

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga Top Gol

Digi 3
Program TV complet

Liga 1