INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Guardiola surprinde din nou. Vezi ce tehnici de motivare foloseşte tehnicianul!

Articol de GSP - Publicat luni, 01 martie 2010 00:00

Antrenorul formaţiei FC Barcelona, Josep Guardiola, şi-a motivat jucătorii înainte de meciul cu Malaga, cu un documentar despre operaţiunea prin care s-a încercat salvarea alpinistului Inaki Ochoa de Olza, mort în urmă cu doi ani în Himalaya, informează publicaţia Sport.

Tehnicianul a vrut să-şi motiveze jucătorii care nu au fost la nivel maxim la ultimele meciuri şi le-a oferit un exemplu clar potrivit căruia forţa, solidaritatea şi prietenia sunt extrem de importante pentru a reuşi.

În documentarul transmis de programul Informe Robinson se arată cum lumea alpinismului s-a mobilizat pentru salvarea lui I?aki Ochoa de Olza, grav rănit în Annapurna, la o altitudine de peste 7.400 metri.Inaki a suferit un edem pulmonar în mai 2008, pe vârful Annapurna. Alături de el se afla românul Horia Colibăşanu, care nu a putut să-l coboare pe spaniol, deoarece acesta era grav rănit, însă a putut anunţa în Spania ceea ce s-a întâmplat. După ce lumea alpinismului a aflat, s-a organizat un grup de salvare care a încercat până în ultimul moment imposibilul, însă Inaki a murit.

Documentarul prezintă ceea ce s-a întâmplat şi spiritul de prietenie care i-a ghidat pe colegii lui Inaki Ochoa de Olza.

Deşi Guardiola cunoştea această poveste, el a decis să prezinte materialul jucătorilor pentru ca aceştia să înveţe mesajul transmis din această producţie.

Tehnicianul i-a invitat personal pe fraţii alpinistului la Barcelona, pentru a sta cu ei şi pentru a-i anunţa că va folosi imaginile video pentru a motiva echipa.
           
"Guardiola a vrut să reinventeze un aspect important cum este motivarea unei echipe care a câştigat totul: jucătorii trebuie să ştie că fără prietenie şi muncă în grup nu se poate face nimic", scrie Sport.

Mediafax

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (5)
inima_de_caine
inima_de_caine  •  01 Martie 2010, 17:32

Poate, nu toate ideile de acest gen sau materializările lor aparţin personal lui Guardiola, foarte probabil are o echipă în acest sens ori măcar sfetnici competenţi, dar marele merit al lui Guardiola e fie şi doar acela că GÂNDEŞTE în acest mod pregătirea unui lot deschizând o pârtie pe care, nu peste mult timp, cu certitudine, vor mai păşi şi alţii din lumea sportului!

inima_de_caine
inima_de_caine  •  01 Martie 2010, 17:32

Acest soi de antrenament ilustrează un fapt pe care îl ignorăm mult prea uşor: că înainte de a fi jucătorii aproape perfecţi pe care-i vedem în teren, săptămână de săptămână, echipierii Barcelonei, la fel ca oricare alţi sportivi, sunt OAMENI, cu sensibilităţile, scăpările, calităţile şi aspiraţiile oricărei alte persoane obişnuite!

gtorje_22
gtorje_22  •  01 Martie 2010, 15:47

mare antrenor guardiola!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează