INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  COMPLOT

Guvernul britanic încearcă să blocheze o anchetă BBC împotriva FIFA! » Cenzuraţi?

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2010 00:00

Autorităţile de la Londra cred că materialul incisiv programat la sfîrşitul lunii va distruge şansele Angliei de a organiza Mondialul din 2018!

Pe 29 noiembrie, BBC, postul de televiziune public din Marea Britanie, va spulbera liniştea FIFA în emisiunea Panorama, dezvăluind într-o anchetă-şoc corupţia din Comitetul Executiv al forului internaţional. Se va numi "Secretele murdare ale FIFA" şi, potrivit unor surse BBC, "va expune noi probe ale corupţiei FIFA, punînd la zid persoane importante pentru luare de mită".

Numai că taifunul generat de investigaţie va lovi centrul de comandă al fotbalului cu numai 3 zile înaintea alegerii ţării-gazdă a Mondialului. Şi Comitetul englez de organizare a turneului final se teme că această cruciadă împotriva FIFA va anula şansele Albionului de a cîştiga întrecerea cu duetul Spania/Portugalia, Rusia şi Olanda/Belgia. Oficialii FIFA care vor fi acuzaţi, în frunte cu preşedintele Sepp Blattter, vor încerca să se răzbune şi să voteze contra Angliei.

Presiuni la BBC
Iar Daily Telegraph susţine că Guvernul britanic vrea ca BBC să anuleze pur şi simplu prezentarea anchetei pe 29 noiembrie, fără a se ştii deocamdată cum vor acţiona autorităţile de la Londra pentru a împiedica apariţia materialului incendiar.

Aceasta după ce, aflînd de anchetă, Andy Anson, directorul executiv al Comitetului englez de organizare, l-a contactat pe directorul general BBC, Mark Thompson, cerîndu-i ca "FIFA's Dirty Secrets" să nu fie prezentată în săptămîna votării din 2 decembrie!

3 miliarde de lire sterline (aproximativ 3,5 miliarde de euro) ar cîştiga Anglia dacă ar organiza Mondialul din 2018

Doi suspendaţi!
În octombrie, Sunday Times a făcut publică o anchetă care dezvăluia că doi membri din Comitetul Executiv FIFA s-au oferit să-şi vîndă voturile la alegerile ţărilor gazdă pentru Mondialele din 2018 şi 2022. Nigerianul Amos Adamu a cerut 800.000 de dolari, în timp ce tahitianul Reynald Temarii, preşedintele Confederaţiei din zona Oceania, a pretins 2,3 milioane! Amîndoi au fost suspendaţi de FIFA! Dacă pînă pe 2 decembrie nu li se va ridica interdicţia de a vota, 22 de membri ai Comitetului Executiv FIFA vor desemna cîştigătoarele!

Dau vina pe presă
Într-o încercare de a nu pierde definitiv lupta, oficialii britanici le-au trimis membrilor Comitetului Executiv FIFA scrisori în care le cer ca "Anglia să nu fie judecată negativ din cauza unor organizaţii media individuale. În tot acest timp, noi am fost alături de forul mondial şi tot noi am fost cei care au alertat FIFA asupra activităţilor unei companii-fantomă care s-a dovedit a fi parte din investigaţia Sunday Times". Geoff Thompson, preşedintele Comitetului insular de organizare a Mondialului, a încheiat scrisoarea astfel: "Sperăm că veţi aprecia faptul că nu avem nici un control asupra presei britanice!".

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează