INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CAZUL „UNGARIA MARE”

VIDEO „Ar trebui să fie clar” » Prima reacţie a Guvernului României în cazul afișării hărții „Ungariei Mari” la meciurile de fotbal

Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului României
Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului României

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2023 17:58 / Actualizat miercuri, 22 martie 2023 18:09

Guvernul României, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru, a comentat vestea lansată de Federația Maghiară de Fotbal, potrivit căreia UEFA le-ar permite ungurilor să afișeze harta Ungariei Mari la meciurile echipei naționale.

  • „Ungaria Mare” este o idee politică revizionistă care presupune ca Ungaria să revină la frontierele avute înainte de 1918 sau ca maghiarii din țările vecine să reintre în sfera de influență a Budapestei.

Federația Maghiară de Fotbal a comunicat marți seara că UEFA și FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, le permite mai nou maghiarilor să afișeze la meciurile echipei naționale harta Ungariei Mari, cu condiția ca aceasta să nu conțină simboluri și inscripții.

Astăzi, Guvernul României, prin vocea purtătorului de cuvânt Dan Cărbunaru, a comentat știrea. Acesta a făcut o trimitere la anunțul Federației Române de Fotbal din această dimineață, care a transmis că a solicitat lămuriri de la UEFA, iar forul european a negat varianta prezentată de maghiari.

Adio, Euro 2023! România U19, rezultat rușinos cu Norvegia la debutul în Turul de Elită
NORVEGIA U19 - ROMÂNIA U19 4-0
Adio, Euro 2023! România U19, rezultat rușinos cu Norvegia la debutul în Turul de Elită

Prima reacţie a Guvernului României despre scandalul afişării hărţii „Ungariei Mari”

„Am văzut această alegaţie care a fost publicată şi în diverse medii de presă din România. 

Sunt la curent şi cred că e bine ca opinia publică să cunoască ceea ce a comunicat oficial Federaţia Română de Fotbal, după ce în prealabil a verificat această informaţie la nivelul UEFA. Forul european a anunţat că nu există o astfel de autorizare, un astfel de acord.

Ca atare, făcând precizarea că nu este bine să amestecăm sportul cu politica, şi din această perspectivă lucrurile ar trebui să fie clare, nu există așa ceva, din datele pe care le avem. Rămâne să ne bucurăm de sport pe teren şi să ţinem politica în afara acestuia”, a precizat Dan Cărbunaru. 

FRF: „UEFA nu a autorizat afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European”

Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări: 

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European. 
Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul.

Federația Română de Fotbal amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene.

- Comunicatul Federației Române de Fotbal

Tot despre acest subiect: 

Gândește Federația de Fotbal a Ungariei precum Putin?
Gândește Federația de Fotbal a Ungariei precum Putin?
Federația Maghiară de Fotbal nu dă înapoi, în ciuda avertismentelor de la UEFA: „Ne menținem poziția”
SCANDAL
Federația Maghiară de Fotbal nu dă înapoi, în ciuda avertismentelor de la UEFA: „Ne menținem poziția”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează