INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 1-2

Hagi: "Barcelona domină Realul mental. Ca să-i baţi pe catalani ai nevoie să te pregăteşti 3-4 ani"

Articol de - Publicat joi, 19 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat joi, 19 ianuarie 2012 19:41

Azi, în ultima zi pe care a petrecut-o în România, la invitaţia FRF, Gines Melendez, directorul tehnic al federaţiei spaniole, s-a întîlnit cu Gică Hagi şi cu Miodrag Belodedici. "Dînsul mi-a vorbit de fotbalul spaniol, eu de proiectul meu de la Academie. Avem multe în comun cu spaniolii. Ei au dezvoltat o şcoală de fotbal, cea mai bună, cunosc drumul spre succes. Trebuie să învăţăm de la ei, să punem în practică metodele lor, adaptate la fotbalul nostru", a declarat Hagi.

Fost jucător la Real Madrid, dar şi la Barcelona, Gică Hagi este de părere că "în acest moment, Barca are un atu. Îi domină pe cei de la Real mental, ca filozofie de joc, ca forţă a grupului. Madridul are echipă bună, are jucători de clasă, dar cu Barca nu pot depăşi această barieră. Asta e marea lor problemă, nu pot digera această situaţie. Ca să baţi Barca ai nevoie să te pregăteşti 3-4 ani. Nici ei n-au făcut echipa simplu, am înţeles că le-au trebuit, ca să ajungă aici, vreo 20 de ani. Există o formulă să învingi Barca, trebuie să existe!, dar deocamdată catalanii sînt peste tot".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (33)
miky198
miky198  •  20 Ianuarie 2012, 00:52
Postat de b0gdan_88 pe 19 Ianuarie 2012, 23:20

Salut. Pararea mea este ca a jucat prea defensiv si s-a vazut enorm lipsa lui Di Maria dar poate si trebuie sa joace ofensiv in retur ;)

Right.........Di Maria face cam 30-40% din forta ofensiva a lui RM....parerea mea......se vede imediat (vezi tur/retur cu Malaga, Granada - prima repriza, Mallorca) cum joaca RM fara Di Maria...oricum chiar daca era apt nu prindea echipa aseara:))........in rest ma bucur doar ca RM vine sa joace si nu sta cu curu' in poarta la adapostul unui 1-0....

miky198
miky198  •  20 Ianuarie 2012, 00:44
Postat de sakazuke pe 19 Ianuarie 2012, 22:50

cata dreptate ai in ce-a ce zici........pff si asta iese din gura unui fan real. multi fani messi inca neaga acest adevar evident ( meciurile la nationala) , messi este un jucator foarte bun dar cand nu are barca langa el se dilueaza in proportie de 50-60 % , la fel si barca cand nu e messi forta lor de patrundere in atac scade cu 30-40%.( el cu iniesta sunt singurii jucatori care au ,, sclipirea" si acel ceva care dezechilibreaza aparare adversa , alexis inca e crud) .barca practic e facuta pt messi si invers. 2 probe tre sa treaca messi ca sa fie considerat printre cei mai buni din istorie . 1 mondial si sa fie ,, messi" in alta echipa sau alt ca

Salut omule....si imi place sa vad si fani ai RM cu care ai ce sa vb....intr-adevar aveti dreptate cu Messi.....totusi s-ar putea (si este F PROBABIL parerea mea) ca pe Messi sa-l vedem doar la Barca.....si Argentina....UNIC la Barca si destul de sters pt Argentina......dar asta e si va fi Messi....nu mai are ce sa demonstreze la Barca......iar la Argentina probabil nu va reusi ceva remarcabil vrodata......dar pana la urma ce mai conteaza?! Face parte din CEA MAI BUNA echipa EVER dpmdv....si ar fi nedrept pt Barca sa plece de la ei si pt Messi nedrept sa-l trimita Barca ever la plimbare....inca nu pot sa-mi imaginez asa ceva......dar orice este posibil...

alex_cirus
alex_cirus  •  20 Ianuarie 2012, 00:10

a fost un meci tacticizat si cu mult calm,am observat aseara prima data de cand a venit Mourinho la Real ,a inceput emciu fara presing la fundasi ,pur si simplu le-au lasat mingea,orice puteau face numa asta nu....oricum returul e cam greu sa fie alt rezultat oricum pentru barcelona si un egal e de ajuns...nu trebuie sa forteze dar tocmai ca va fii mai incins ...o sa atace real in valuri si messi te lipeste cate una pana cand cassilas se enerveaza si face schimb cu pinto sa mai se bucure si el :))

Vezi toate comentariile (33)
Comentează