INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

I-au împlinit visul Kenzei » Jucătorii Barcelonei s-au fotografiat cu o fetiţă bolnavă de progeria

Articol de - Publicat marti, 05 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 04 august 2014 21:33

După amicalul cu Nice, catalanii i-au oferit un echipament complet micuţei franţuzoaice, atinsă de un sindrom foarte rar: îmbătrînirea prematură


Kenza suferă de sindromul Hutchinson-Gilford. Mai scurt, progeria. O maladie genetică rară, ce afectează unul din 4 milioane de bebeluşi şi care se manifestă prin îmbătrînirea prematură după al doilea an de viaţă: ochi proeminenţi, chelie, membre subţiri. Copiii bolnavi de progerie, a căror dezvoltare mentală nu e afectată, au arterioscleroză severă, iar media de viaţă este de numai 13 ani, rareori atingînd 17 ani.

Franţuzoaica are 10 ani, îi place fotbalul, Barcelona în special, şi visul său a fost să-i întîlnească pe catalani. Vis împlinit sîmbătă, pe arena Allianz Riviera din Nice, după amicalul cu echipa blaugrana. Scrisoarea trimisă de părinţi i-a impresionat pe jucători.

Iniesta, Xavi şi ceilalţi colegi s-au fotografiat alături de Kenza, i-au dat autografe şi i-au dăruit un echipament complet roşu corai, în care Barca se va îmbrăca la meciurile din deplasare. "A fost cea mai fericită zi din viaţa fetiţei mele. Vă mulţumesc!", le-a spus spaniolilor tatăl fetiţei. "Cel mai frumos cadou pentru Kenza".


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează