INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUEDIA

Ibrahimovici a mai emis un zlatanism, desfiinţînd egalitatea sexelor în fotbal: ”Nu mă compar cu femeile!”

Articol de - Publicat vineri, 27 decembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 26 decembrie 2013 19:08

Misoginul golgeter al lui PSG s-a înfuriat pe ziariştii suedezi: ”În Europa, eu mă bat cu Messi şi cu Ronaldo, dar în ţară mă puneţi în balanţă cu nişte domnişoare jucătoare? E caraghios!”


Magia Crăciunului n-are efect asupra lui Ibrahimovici, care a provocat polemici aprinse în Suedia prin ultimele sale declaraţii. Zlatan s-a enervat că jurnaliştii din ţara lui se pot gîndi să-l pună pe acelaşi plan cu cele mai bune jucătoare, contestînd egalitatea sexelor în fotbal în interviul din cotidianul Expressen.

"Cu tot respectul pentru tot ce-au făcut doamnele şi performanţele lor extraordinare, nu poate exista o comparaţie între bărbaţi şi femei. Renunţaţi, nici măcar nu e amuzant! Cînd merg în Europa mă bat cu Messi şi cu Ronaldo, dar cînd revin acasă sînt pus în balanţă cu Lotta Schelin! Faceţi glume? Cînd eu dobor toate recordurile, de goluri şi reuşite la «naţională», trebuie să mă comparaţi cu doamnele ori cu cine avea acele cifre?", se revoltă vîrful ales cel mai popular sportiv suedez a cincea oară consecutiv.

Volvo doar bărbaţilor!
Selecţionera Suediei a ripostat. "Îl înţeleg pe Zlatan cînd afirmă că echipele masculine aduc mai mulţi bani, au altă expunere. E imposibil să facem distincţie între sexe, nu e tot fotbal?", zice Pia Sundhage.

Scandalul a pornit după ce Anders Svensson a fost premiat cu un Volvo pentru că a doborît recordul lui Ravelli de jocuri în "naţională" (143), iar, la aceeaşi gală, Therese Sjogran (187) n-a primit maşină!

28 de goluri în 27 de meciuri a reuşit Ibrahimovici în acest sezon pentru PSG şi "naţionala" Suediei

"Este trist şi plictisitor cînd un căpitan de echipă naţională arată atîta lipsă de respect. Odată zicea că sîntem fantastice, iar acum c-am avea nevoie de biciclete"
Pia Sundhage, selecţioner Suedia feminin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mishu_74
mishu_74  •  04 Februarie 2014, 23:37
Postat de c7eric pe 27 Decembrie 2013, 14:29

Logic acum, daca femeile cer egalitate cu barbatii, iar daca un barbat se poarta cu ele cum s-ar purta cu un rival barbat, este acuzat de misoginism???? Pai asta e definitia ipocriziei. Nu te compara cu barbatii, fii feminina si barbatii se vor purta galant cu tine... vrei egalitate, pai sa fie egalitate pana la capat nu doar unde ne convine. Nu sunt misogin, incerc sa fiu logic

Adevarul e ca femeile inteligente niciodata nu s-au simtit inferioare barbatului, la fel cum nici barbatii nu le-au considerat inferioare. Adeptele astea ale feminismului sunt acele femei frustrate care se simt inferioare pt ca asa se simt ele si trebuie sa militeze pt ceva ca sa nu se plictiseasca.Sa-si descopere un rol in viata, care probabil ca o fi insipida daca se considera inferioare si sunt convinse ca asta e menirea lor, sa schimbe ceva.Ar putea totusi sa inceapa prin a se schimba pe ele...

blatula
blatula  •  27 Decembrie 2013, 21:00

- Ce este o femeie care se vrea a fi egala barbatilor ? - Feminista ? - Nu, lipsita de ambitie !

baruch
baruch  •  27 Decembrie 2013, 15:54

el spune un lucru normal: fotbalul (ca sport interesant, nu ca hobby) este apanajul barbatilor. la fel cum dansul sincron (de pilda) este apanajul femeilor. niste barbati facand dans sincron ar fi de-a dreptul neinteresanti, daca nu caraghiosi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează