INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AC MILAN

Ibrahimovici vîndut la solduri » Chilipir pentru Milan

Articol de - Publicat luni, 30 august 2010 00:00

Milan a reuşit să-l ia împrumut pe atacantul suedez, pe care îl va cumpăra în 2011 cu doar 24 de milioane de euro. Într-un an, Barcelona a luat o "megaţeapă" de 45,5 milioane!

Telenovela suedeză şi-a turnat sîmbătă episodul final. Barcelona s-a descotorosit de Zlatan Ibrahimovici, după un singur an de concubinaj!, asumîndu-şi probabil cea mai mare "ţeapă" de mercato. În acelaşi timp, Milan a pus mîna pe un chilipir şi a reuşit să cumpere o vedetă de lux la preţ de solduri. Suedezul vine pe "San Siro" sub formă de împrumut pe un sezon, la sfîrşitul căruia "rossonerii" îl vor transfera definitiv plătind 24 de milioane de euro.

Barcelona a încercat iniţial să-şi recupereze măcar banii cash plătiţi pentru Ibra, 49,5 milioane. A coborît preţul după primele negocieri Rosell - Galliani la 40 de milioane. Cum s-a ajuns însă, în doar trei zile, pînă la 24 de milioane? A fost rezultatul înţelegerii prin care jucătorul a renunţat la lichidarea pe care Barca i-o datora din diferenţa de salariu de la 12 la 8 milioane, cît îi dă Milan. De aici diferenţa de 16 milioane în cei 4 ani rămaşi din contract.

TRANSFERURI DE 146 MILIOANE DE EURO
A mişcat cei mai mulţi bani!
Prin plecarea la Milan, Ibrahimovici a devenit  jucătorul pentru care s-au cheltuit, în total, cei mai mulţi bani în fotbalul mondial. Cu al cincilea transfer important din carieră, Zlatan l-a depăşit pe Anelka, atacantul francez adunînd doar 128,6 milioane de euro prin mutările sale de la o echipă la alta, cu 17,4 milioane mai puţin decît tranzacţiile suedezului.
An    De la...    La...    Sumă*
2001    Malmo    Ajax    8,7
2004    Ajax    Juventus    19
2006    Juventus    Inter    24,8
2009    Inter    Barcelona    69,5**
2010    Barcelona    Milan    24
* Cifrele sînt exprimate în milioane de euro
** Sumă în care a fost inclus şi transferul lui Eto'o la Inter

8 milioane de euro va fi salariul lui Zlatan în fiecare din următoarele 4 sezoane, cu 4 mai puţin decît cîştiga în Spania

"Voiam să fiu tratat la fel ca Messi, dar filosoful Guardiola mi-a distrus visul"
Zlatan Ibrahimovici, atacant Milan

"Bunicul" Antonioli a închis poarta!
ADVERSARI. AS Roma confirmă startul slab de sezon. Învinsă de Inter în Supercupă, adversara lui CFR Cluj din Liga Campionilor n-a putut trece nici de nou-promovata Cesena, pe "Olimpico" (0-0). Cu Lobonţ rezervă, trupa lui Ranieri a irosit destule ocazii, mai ales prin căpitanul Totti şi Vucinici, pentru c-a întîlnit un Antonioli în zi mare. "E posibil ca un portar la 41 de ani să apere aşa?", se miră Pizarro. Ranieri a găsit explicaţia: "Am jucat prea încîlcit".

Primul demis!
ANTRENORI. Nici n-a început campionatul şi a fost dat afară primul tehnician. Franco Colomba s-a şi despărţit de Bologna, după ce ieri dimineaţă a condus ultimul antrenament! "Aici sînt cu toţii nebuni", a mărturisit Colomba. Motivul oficial al rupturii e schimbarea subită de poziţie a tehnicianului faţă de proiectele clubului. Bologna l-ar înlocui cu Mario Beretta, Leonardo ori Alberto Malesani, dar după jocul cu Inter de diseară, la care Chivu e anunţat rezervă.

Turbo Milan
SHOW. Venirea lui Ibrahimovici a produs aseară isterie pe "San Siro". Milan a făcut spectacol brazilian cu Lecce şi după mai puţin de jumătate de ceas avea 3-0. Pato a dat tonul, din pasa lui Ambrosini. Apoi Thiago Silva, la un corner, şi iar Pato, servit genial de Ronaldinho, i-au asigurat un debut perfect şi liniştit antrenorului Allegri, oferind speranţe la titlu tifosilor "rossoneri". După pauză, Milan a redus motoarele. Lui Borriello i-a fost anulat (dubios) un gol pentru ofsaid, rezerva Inzaghi a lovit întîi bara şi apoi a închis tabela la 4-0.

Juve K.O!
EŞEC. Degeaba a cheltuit 56 de milioane de euro pentru achiziţii în această vară. Cu un antrenor şi 6 titulari noi, inclusiv Krasici, Juventus s-a predat aseară la Bari (0-1). Lentă, dezordonată şi cu puţine idei ofensive, trupa lui Del Neri a primit gol chiar înaintea pauzei. A decis printr-un eurogol din afara careului Donati, ce intrase în locul lui Gazzi, scos din joc de Felipe Melo. Barretto şi Alvarez puteau majora diferenţa, iar Juve a visat la egalare doar la "capul" lui Chiellini din final. "Bianconerii" nu mai pierduseră în prima etapă din 1982.

Nimic Special
SPANIA. Mallorca i-a stricat "botezul" lui Mourinho la Real Madrid, reuşind o remiză albă. Lipsiţi de imaginaţie şi viteză, "galacticii" s-au chinuit în prima repriză şi n-au trăit decît prin Ronaldo. Portughezul a ratat singura ocazie, şutînd puţin pe lîngă poartă, iar Casillas a tremurat la ocazia lui Gonzalo Castro. Nervos, "The Special One" i-a băgat pe Benzema şi Ozil, apoi şi pe Khedira.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
emiloprisa
emiloprisa  •  30 August 2010, 13:45

Robinho e transferat la besiktas asa ca nu prea vad cum e in vorbe.

bobbypintilie
bobbypintilie  •  30 August 2010, 11:50

Succes Zlatan!...anul asta e randul MILANULUI sa ia titlul!...Forzza MILAN sempre con te!

milan6
milan6  •  30 August 2010, 11:49

e in "vorbe" si Robinho!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează