INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED

Împăratul de bronz » Manchester United a dezvelit statuia legendarului său manager Sir Alex Ferguson

Articol de - Publicat sambata, 24 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 23 noiembrie 2012 21:51

Aflat din 1986 pe banca ”diavolilor”, scoţianul de 70 de ani are de ieri şi o replică-gigant de aproape 3 metri înălţime, plasată chiar în faţa tribunei care-i poartă numele


Sir Alex Ferguson va fi etern pe Old Trafford. Fanii lui Manchester United îl vor venera la fiecare vizită la stadion pe gigantul manager de 2 metri şi 74 de centimetri. Scoţianul de 70 de ani are începînd de ieri o replică împărătească în bronz, inaugurată cu mare fast chiar în faţa tribunei ce-i poartă numele. "Probabil doar ploaia nu o poate controla legendarul antrenor în Manchester, dovadă că exact înaintea dezvelirii statuii şi cerul a plîns de emoţie!", a comentat cu umor Daily Mail.

Instalat la United pe 9 noiembrie 1986, Ferguson a crescut trei generaţii de campioni. O parte dintre aceştia, Cantona, Yorke, Cole, Van Nistelrooy, Schmeichel, Solskjaer, fraţii Neville şi Van der Sar, fiind prezenţi la eveniment, iar alţii, ca Beckham şi Ronaldo, au trimis mesaje.

"Am trăit o experienţă incredibilă şi am avut atîţia jucători mari. Trebuie să construiască o statuie pentru toţi, pentru că ei au fost minunaţi. În aceşti 26 de ani, mi-au oferit o plăcere enormă", a mărturisit Sir Alex.

37 de trofee a cîştigat Ferguson cu United în 26 de ani, cu 6 mai multe decît au cucerit la un loc toţi ceilalţi 19 manageri din Premier League

"Soţia mi-a promis că în fiecare sîmbătă dimineaţă se va duce la stadion să se închine în faţa statuii. Trebuie să mă controleze cineva şi doar Cathy poate"
Sir Alex Ferguson, manager Man. United

"În mod normal, oamenii mor înainte să li se facă statuie şi nu apucă să o vadă. Dar eu sînt o legendă vie"
Sir Alex Ferguson, manager Man. United

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
sek.91
sek.91  •  24 Noiembrie 2012, 17:13

Poate Wenger sa ii calce pe urme :) .

catzulinho
catzulinho  •  24 Noiembrie 2012, 01:08

Colosal, istorie pura.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează