INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

"În afara fotbalului, eu nu sunt de vânzare" » Pogba și Kondogbia au protestat pe teren, după documentarul CNN despre imigranții africani vânduți ca sclavi în Libia

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 20 noiembrie 2017 10:04

Mijlocașul lui Manchester United a făcut gestul "cătușelor" după golul cu Newcastle, iar jucătorul Valenciei și-a scris pe tricou: "În afara fotbalului, eu nu sunt de vânzare".

Zilele trecute, CNN a dezvăluit tragedia din Libia. Aproape un milion de imigranți africani care încearcă să ajungă în Europa au ajuns într-o țară devastată de război. Mulți dintre ei nu s-au mai putut îmbarca însă în acele curse extrem de riscante peste Mediterană.

Au fost aruncați în lagărele deținute de traficanți, unde trăiesc în condiții infernale, victime ale torturii și abuzurilor sexuale. Și sunt vânduți apoi ca sclavi. CNN a filmat o asemenea licitație de sclavi lângă Tripoli.

Imaginile terifiante au impresionat și fotbalul. Trei jucători francezi de culoare au protestat în timpul partidelor din acest week-end. Primul a fost Paul Pogba, mijlocașul lui Man.United, care și-a încrucișat mâinile ca și cum ar fi fost prinse în cătușe după golul marcat la 4-1 cu Newcastle.

Duminică, Kondogbia ( Valencia) și-a scos tricoul când a deschis scorul împotriva lui Espanyol (2-0), arătând mesajul pregătit: "În afara fotbalului, eu nu sunt de vânzare".

După Kondogbia, internaționalul ivorian Cheick Doukouré (care are și cetățenie franceză) a imitat și el gestul "cătușelor" după reușita din meciul Las Palmas - Levante 0-2.

2.000 de imigranți africani au murit înecați încercând să traverseze Marea Mediterană

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (1)
jalabert
jalabert  •  20 Noiembrie 2017, 14:28

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează