INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ŞOC ÎN SPANIA

Încă un jucător suferă un infarct pe teren! » Miguel Garcia, mort 25 de secunde

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2010 00:00

Mijlocaş la Salamanca, Miguel Garcia (31 de ani) a făcut infarct în meciul cu Betis, fiind salvat doar datorită defibrilatorului. Soţia şi fetiţa sa de 3 ani erau în tribună.

Clipe de groază la partida Salamanca - Betis (0-3), în liga secundă spaniolă. În minutul 59, în timp ce se afla la mijlocul terenului, mijlocaşul gazdelor, Miguel Garcia, a picat din senin. Suferise un atac de cord. Reacţia medicilor Jose Ignacio Garrido (Salamanca) şi Tomas Calero (Betis), ajutaţi de doi membri ai Crucii Roşii, a fost rapidă. Şi salvatoare.

"Mare noroc că am avut un defibrilator! Fără el, Miguel nu mai trăia", a dezvăluit Garrido. Apoi a detaliat: "Am alergat la jucător imediat cum l-am văzut căzînd şi din poziţia lui ne-am dat seama că era vorba de infarct. 25 de secunde inima i-a stat. Era mort! Prima reacţie a fost să umblăm în geantă şi să scoatem defibrilatorul. Acesta ne-a permis să facem ca inima lui Garcia să bată din nou. Se născuse a doua oară".

Reînviat, fotbalistul de 31 de ani a fost scos după 5 minute pe targă. Redevenise conştient. A fost dus de urgenţă la "Hospital Clinico", unde s-a descoperit că la originea infarctului s-a aflat o placă de aterom (nucleu de grăsime) la o arteră coronariană. Pus sub supraveghere la terapie intensivă 24 de ore din 24, aseară urma să fie externat.

5 la sută sînt şansele de supravieţuire după un accident similar celui suferit de Miguel Garcia

Nu va mai juca fotbal
Medicii cardiologi de la "Hospital Clinico" i-au dat o veste cruntă lui Miguel Garcia: nu va mai putea să practice fotbalul. Explicaţia: "Riscul unui accident de acelaşi gen este destul de mare". Jucătorul ar fi primit vestea "cu durere, dar cu resemnare".

Caz cu repetiţie
În ultimii ani, în Spania au mai existat jucători care au făcut infarct pe gazon. Două cazuri sînt foarte cunoscute. Antonio Puerta a suferit o serie de stopuri cardiace la meciul lui FC Sevilla cu Getafe, în august 2007, şi nu a putut fi salvat. Exact doi ani mai tîrziu, nici Dani Jarque (Espanol) n-a avut noroc, fiind victima unui infarct în timp ce vorbea cu logodnica la telefon.

FOTO mici
Miguel Garcia (medalion) nu părea să aibă probleme
Mijlocaşul Salamancăi a căzut însă fulgerător
Colegilor le-au dat lacrimile cînd au văzut ce se întîmplă
Trezit, jucătorul a fost evacuat pe targă

FOTO mare
Reacţia promptă a medicilor celor două echipe l-a readus la viaţă pe Miguel Garcia
f Agerpres / EPA

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
biiii
biiii  •  26 Octombrie 2010, 10:42

Au avut aparate si mai ales medici, lucru care lipseste cu desavarsire la noi. trist

osamafzr
osamafzr  •  26 Octombrie 2010, 06:24

noroc de medici ca au fost pe faza.. mai vad pe la meciurile noastre din Liga lu' Peste niste medici la 160 kg cu picioarele rupte de grasime...care ajung la centrul terenului doar cu masinuta... bine ca l-au salvat !!!!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează