INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Inter l-a pus antrenor pe Gasperini! » Chivu în pericol?

Chivu trebuie să-l convingă pe Gasperini că se poate adapta pe orice post
Chivu trebuie să-l convingă pe Gasperini că se poate adapta pe orice post

Articol de - Publicat sambata, 25 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 24 iunie 2011 20:58

Fundaşul român poate ieşi din schemă din cauza opţiunilor tactice ale înlocuitorului lui Leonardo. Noul tehnician preferă 3 apărători şi mijlocaşi de bandă rapizi.

Chivu schimbă al patrulea antrenor în tot atîţia ani la Inter. Plecarea neanunţată a lui Leonardo l-ar putea afecta, pentru că noul tehnician, Gian Piero Gasperini, care a semnat un contract pe 1 an cu opţiune pentru al doilea, are alte planuri tactice. Spre deosebire de Mancini, Mourinho, Benitez şi Leonardo, "Gasperson" a rămas adeptul sistemului cu trei fundaşi, 3-4-3 sau 3-5-2, stilul său agresiv şi ofensiv bazîndu-se mult pe jucători de bandă iuţi, creativi şi dispuşi la efort.

În atare condiţii, Chivu ar sări din schemă. Nu ar mai prinde loc de titular nici în stînga şi nici în centrul defensivei nerazzurra, aleşii lui Gasperini fiind Ranocchia, Lucio şi Samuel. Extremele preferate ar fi Maicon sau căpitanul Javier Zanetti, pe dreapta, respectiv japonezul Nagatomo, în partea opusă. Tehnicianul de 53 de ani nu-l vede titular pe Cristi nici dacă va apela la 4-3-3. Zanetti ar completa cvartetul din faţa lui Julio Cesar pentru a-i face loc în schemă lui Sneijder.

Recomandat de Mourinho

Moratti nu a uitat că Mourinho l-a numit pe Gasperini, născut în aceeaşi zi cu portughezul!, cel mai bun tehnician italian, după jocurile cu Genoa (0-0 şi 0-1) din primul sezon la Inter. Crescut la Juventus (1994-'03), urmaşul lui Leonardo a fost demis de Genoa în noiembrie trecut, după un mandat început în 2006. Îşi va regăsi la Milano cîţiva dintre foştii elevi: Diego Milito, Thiago Motta şi Ranocchia. Are în palmares o promovare cu Crotone în Serie B şi una în A cu Genoa. Contractul pe un sezon (1,5 milioane de euro salariu) indică însă că Moratti pregăteşte deja un nume mare, favorit fiind Guardiola.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
olteanul23
olteanul23  •  25 Iunie 2011, 14:27

Daca va juca in sistemul 3-5-2,mai mult ca sigur trebuie sa apeleze la 2 inchizatori.Prin urmare va avea nevoie de Chivu,el fiind un jucator polivalent.Nu degeaba il plateste Morati cu 5 mil pe an.

flo_ax
flo_ax  •  25 Iunie 2011, 02:11
Postat de danalexu pe 25 Iunie 2011, 00:52

la fiecare schimbare de antrenor l-ati exclus pe chivu din echipa.recunosc ca de aceasta data are un rival in nagatomo care o viteza buna si e un jucator de travaliu

hahaha, mi-ai luat vorba din gura... m-am saturat eu de cati antrenori l-au exclus pe Chivu din lot. Si, cu toate ca la Inter e jucat fundas de banda, Chivu e fundas central pur, gabarit si plasament, nu are viteza necesara pt un fundas lateral... poate va apuca sa joace pe postul lui natural

ronaldo666
ronaldo666  •  25 Iunie 2011, 01:13

raman la parerea k nagamoto nu e un jucator de talia lui inter poate nici chivu da nu cred k va avea probleme in a ramane la echipa

Vezi toate comentariile (4)
Comentează