INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER MILANO

Inter l-ar putea pierde pe Mourinho după finala Ligii Campionilor » Preludiul despărţirii?

Jose Mourinho, Mourinho, Inter
Jose Mourinho, Mourinho, Inter

Articol de - Publicat marti, 18 mai 2010 00:00

Tot mai multe indicii conduc spre concluzia că Jose Mourinho îşi va anunţa plecarea de la Inter după finala Ligii Campionilor cu Bayern. Preşedintele Moratti admite: "Va fi greu de păstrat"

Jose Mourinho plănuieşte să abandoneze Italia. Finala Ligii cu Bayern ar putea fi jocul de adio pentru antrenorul lui Inter. Deşi legat prin contract încă doi ani, "The Special One" a oferit duminică noi indicii clare. "Aici nu mă simt acasă. Suporterii noştri sînt preocupaţi? Ar trebui să fie doar fericiţi" e declaraţia care le-a stricat fiesta cîştigării celui de-al 18-lea titlu.

Şi nu numai lor. Şefii "nerazzurrilor" simt că-l scapă printre degete pe portughez. "Va fi greu să-l ţinem", recunoaşte chiar preşedintele Massimo Moratti. L-a completat Tronchetti-Provera, patronul sponsorului Pirelli: "Adevăraţii lideri sînt mereu în căutare de noi stimuli". Stimuli pe care Mourinho i-ar putea găsi în Spania. "Mai devreme sau mai tîrziu voi ajunge la Madrid. Asta şi pentru că am 47 de ani şi voi antrena încă 23", a ameninţat portughezul.

A jucat scena finală
Şi limbajul gesturilor poate fi interpretat ca preludiul divorţului. Imediat după fluierul de final de la Siena, a fugit la vestiare. A fost unicul interist ce a plecat şi singurul participant la festivitatea de premiere în costum, fără tricoul special de campion. A făcut opinie separată şi nu s-a bucurat cu grupul în faţa fanilor, preferînd turul solitar al stadionului. A dispărut iar şi a venit ultimul în zona mixtă pentru a vorbi, după o pauză în campionat de trei luni! Apoi seara, la Milano, n-a urcat alături de echipă în autocarul decapotat ce a făcut turul oraşului. Şi nici n-a onorat cu prezenţa cina organizată de Inter în cinstea cîştigării noului "scudetto".

"După Madrid voi avea două-trei zile timp să fiu egoist şi să mă gîndesc unde mă voi simţi profesional cel mai fericit"
Jose Mourinho, antrenor Inter

16 trofee în 8 ani a cucerit Mourinho cu Porto, Chelsea şi Inter, între care două titluri cu fiecare club

Chivu aclamat de 50.000 de fani
După ce s-a bucurat ca un copil pentru al treilea titlu cu Inter, sărbătorind desculţ în iarbă, Chivu a continuat fiesta la Milano. De la aeroport, a mers la stadion, unde un autocar decapotat îi aştepta pe jucători. Puţin înaintea miezului nopţii, Cristi şi colegii "nerazzurri" au ajuns în Piaţa Domului, unde s-au bucurat cu 50.000 de fani. Petrecerea s-a mutat la Hotel Melia, locul tradiţional unde se sărbătoresc toate victoriile interiste. Acolo a cinat şi, spre dimineaţă, a mîncat o felie din imensul tort special pregătit pentru al 18-lea "scudetto".

Pellegrini concediat?
Mourinho l-ar înlocui la Real pe Manuel Pellegrini. "Eşti concediat, Manolo", i-a transmis "Marca" chilianului după ce a terminat sezonul fără nici un trofeu cucerit. Directorul general al clubului madrilen, Jorge Valdano, a consimţit: "Vor fi schimbări importante pe bancă şi în lot. Această echipă a deziluzionat". Pellegrini nu se simte totuşi prea ameninţat. "Ştiam că va fi foarte greu să cîştigăm titlul", a zis el, completînd: "Nu vreau să vorbesc despre postul meu, mai am un an de contract. Noul proiect trebuie început de la zero, cu jucători foarte tineri". (Constantin Popescu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  18 Mai 2010, 04:23

Declaratia lui Mourinho nu e completa. A spus "Pana astazi nu m-am simtit in largul meu in Italia", ceea ce lasa mult loc sa ramana. Din nou, jurnalism incomplet.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează