INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTER

Inter răspunde în mercato! După ce l-a pierdut pe Lukaku, transferă revelația de Euro

Denzel Dumfries (25 de ani), fundașul dreapta al lui PSV și al naționalei Olandei, e foarte aproape de un transfer la Inter, campioana en-titre din Serie A.
Denzel Dumfries (25 de ani), fundașul dreapta al lui PSV și al naționalei Olandei, e foarte aproape de un transfer la Inter, campioana en-titre din Serie A.

Articol de GSP - Publicat joi, 12 august 2021 16:59 / Actualizat joi, 12 august 2021 17:37

Denzel Dumfries (25 de ani), fundașul dreapta al lui PSV și al naționalei Olandei, e foarte aproape de un transfer la Inter, campioana en-titre din Serie A.

„Dumfries va ajunge la Inter, există un acord verbal între cele două cluburi. Jucătorul urmează să facă vizita medicală în zilele următoare”, anunță renumitul jurnalist Fabrizio Romano pe Twitter.

PSV va primi în schimbul jucătorului dorit și de Everton în această vară aproximativ 15 milioane de euro.

Denzel Dumfries juca la 18 ani în naționala Arubei și la o echipă de amatori. La Euro 2020, a fost starul Olandei!

Dumfries, două goluri în 4 meciuri la Campionatul European, a fost una dintre revelațiile turneului final, chiar dacă Olanda a părăsit competiția în „optimi”, după 0-2 cu Cehia.

Cine ar fi crezut că fundașul dreapta în vârstă de 25 de ani, care juca la 18 ani pentru naționala Arubei (insulă în Caraibe ce face parte din Regatul Țărilor de Jos) și pentru o echipă olandeză de amatori, va fi starul Oranje și unul dintre cei mai buni jucători ai turneului final?

Denzel, cel numit de părinți după actorul american Denzel Washington, nu marcase niciun gol pentru portocalii în 19 selecții înainte de Euro. Cum a început competiția, a punctat de două ori. 

Părinții lui s-au mutat din Aruba în Țările de Jos în anii '60. Denzel s-a născut la Rotterdam, dar în 2014, la 18 ani, nu ieșise încă la lumină. Nu-l cunoștea nimeni în fotbalul olandez. Era legitimat la BVV Barendrecht, o echipă de amatori de lângă Rotterdam, și strângea două selecții și un gol pentru Aruba.

În meciuri amicale, pentru că el spunea mereu: „Nu joc în oficiale. Visul meu e naționala Olandei”. I s-a împlinit.

De atunci, din 2014, DD crește mereu. La 18 ani, a semnat pentru Sparta. Gratis. În 2017, a ajuns la Heerenveen: 750.000 de euro. Peste încă un sezon, s-a transferat la PSV Eindhoven. 5,5 milioane!

2 olandeziau marcat de două ori în primele două meciuri la Euro: Ruud van Nistelrooy și Denzel Dumfries

16 milioane de euroe cota de piață a lui Dumfries, conform Transfermarkt

Inter l-a pierdut pe Romelu Lukaku

Chelsea a rezolvat transferul lui Romelu Lukaku (28 de ani) de la Inter. Potrivit aceluiași jurnalist specializat în transferuri, Lukaku merge la Chelsea în schimbul a 115 milioane de euro. Atacantul belgian va semna un contract pe termen lung, care îi va aduce 12 milioane de euro pe an, plus bonusuri. 

Lukaku, cotat de Transfermarkt la 100 de milioane de euro, a marcat 64 de goluri în 95 de meciuri la Inter, alături de care a cucerit Serie A în 2021. La Inter, urmează să ajungă Dzeko - detalii, AICI.

Calhanoglu a strălucit în primul meci la Inter

Citește mai multe știri din fotbalul internațional:

Bine ați venit în viitor! Leo Messi, recompensat cu criptomonede după ce a semnat cu PSG

Fatih Terim mai vrea un român la Galatasaray: „Îl cumpărăm acum și vom face profit!”

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează