INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  INTERVIU

INTERVIU Xavi Hernandez demontează unul dintre cele mai mari mituri: "Dacă Messi ar juca în Premier League ar fi şi mai bun decît este acum"

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 15 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 15 noiembrie 2014 12:33

Căpitanul Barcelonei, Xavi Hernandez (34 de ani), a acordat un interviu pentru  Match of the Day Kickabout. Printre altele, mijlocaşul mărturiseşte că e un mare fan al fotbalului englez, dezvăluie cu cine i-ar fi plăcut să joace la Barcelona şi îşi dă cu părerea despre cum s-ar descurca Lionel Messi în Premier League.

- Ce fel de fotbalist erai cînd aveai 11 ani şi ai ajuns la Barcelona?
-
Nu cred că m-am schimbat deloc faţă de ceea ce sînt acum. Am fost un pasator încă de cînd eram copil. Îmi plăcea să schimb pase în echipă sau cu prietenii, cînd jucăm fotbal pe stradă sau în curtea şcolii. Cred că eram asemănător cu ceea ce văd oamenii pe stadion acum.

- Care erau idolii tăi din Anglia?
- Îmi aduc aminte de John Barnes, Paul Gascoigne şi Matt Le Tissier. Ne plăcea mult să ne uităm la fotbalul englez. Difuzau rezumatele şi Le Tissier marca goluri spectaculoase. Îmi amintesc de Campionatul European din Anglia, cu Gascoigne făcînd nişte meciuri mari şi-mi amintesc golul lui Gascoigne, pe Wembley, contra Scoţiei. A fost spectaculos!

- Fotbalistul englez preferat dintre cei tineri?
- E dificil de ales, englezii au avut mereu jucători foarte talentaţi şi cred că Jack Wilshere e un fotbalist incredibil, foarte bun. Raheem Sterling are un viitor frumos. Apoi, sînt jucătorii mai în vîrstă ca Steven Gerrard, Frank Lampard şi John Terry. Ei fac parte din istoria fotbalului englez, au cîştigat trofee.

- Ce jucător englez ţi-ar fi plăcut să ai alături la Barcelona?
- Orice jucător înzestrat din punct de vedere tehnic. John Barnes e unul, Paul Gascoigne e altul, Gerrard ar fi putut juca la Barcelona, la fel şi Lampard. Sînt fotbalişti de mare calitate din punct de vedere tehnic. La Barcelona, tehnica e prioritară, aşa că mulţi fotbalişti englezi ar putea juca la Barcelona.

* despre Suarez, Messi şi Neymar
"Presa le oferă prim-planul, ei sînt cei care pot face singuri diferenţa. E un adevărat lux să-i avem la club şi trebuie să profităm de asta.

Îl ştiam deja pe Luis Suarez de la Gabri (membru al staff-ului tehnic al Barcelonei, fost internaţional spaniol). Cred că e un om extraordinar şi cred că poate face de unul singur diferenţa. Poate trece în dribling de 2-3 jucători, ceva greu de găsit în fotbalul de azi. E un lider şi e un tip foarte OK pentru vestiar. O achiziţie extraordinară, cu siguranţă va face diferenţa"

* cum ar juca Messi în Premier League
"Cred că ar fi şi mai bun în campionatul englez, pentru că nu e atît de defensiv. Cînd se apără contra Barcelonei, formaţiile engleze se apără unu contra unu, în principiu, se apără cu pasiune, cu multă energie. Dar Leo ar găsi mai multe spaţii decît în La Liga".

- Ţi-ar fi plăcut să joci în Premier League?
- Fotbalul din Premier League e foarte atractiv. Liverpool, de exemplu, e o echipă specială, totul e altfel: stadionul, fanii. Dar pentru mine Barcelona a fost mereu prioritatea: e viaţa mea, e lumea mea. Sînt norocos şi nu aş schimba echipa asta pentru nimic în lume. Matt Le Tissier nu a părăsit-o niciodată pe Southampton şi cred că a fost un lucru bun pentru el. Oricum, în zilele noastre, sînt puţine cazuri asemănătoare. Dar eu am avut norocul să rămîn la Barcelona atît de mulţi ani.

- Golul perfect sau assistul perfect?
- Cred că am avut norocul de a da assistul perfect în finala Ligii Campionilor şi în finala Euro 2012. E adevărat că mi-ar fi plăcut să marchez în finala Ligii Campionilor, dar am dat assisturi, iar acesta e principalul meu obiectiv.

* despre Louis van Gaal
"Cred că e un antrenor extraordinar. Munceşte foarte bine la nivel tactic şi tehnic. E capabil să facă faţă oricărei provocări. Cred că Manchester United ar trebui să aibă răbdare cu el, astfel încît să-şi pună la punct sistemul de joc şi să-şi pună amprenta de mare antrenor"


* despre posibilitatea de a fi, cîndva, tehnicianul Barcelonei
"Nu ştiu, poate. Mi-ar plăcea să lucrez pentru Barcelona pentru că sînt un fan al Barcelonei. Sportul ăsta e pasiunea mea şi ar fi maximum pentru mine. Să vedem ce îmi rezervă viitorul. Acum însă iubesc să joc fotbal. Mulţi foşti jucători m-au sfătuit să continuu să joc cît mai mult posibil"

- Transferurile de jucători străini blochează progresul tinerilor din Spania?
- Nu, nu cred. Un fotbalist bun va triumfa oricum. Avem şi noi în Spania mulţi jucători care au evoluat în alte campionate din alte ţări. S-au impus şi au ajuns la naţională. Fotbaliştii de valoare vor reuşi mereu să se impună

sursa: bbc.com

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
neaga1900
neaga1900  •  16 Noiembrie 2014, 17:22
Postat de madalin_eivissa pe 16 Noiembrie 2014, 09:07

a mai luat me55i un balon de aur ... IL VREI LA 5teaua ??

e deja luat de dinamo, desi ope fir era si cfr

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 11:37
Postat de irishjoe pe 15 Noiembrie 2014, 15:08

in premier ligue ar fi accidentat la doua etape nu ar fi protejat de arbitrii ca in spania!

e un adevar, este posibil, in premier se pune osul, nu gluma. iar messi este foarte firav, cu toata circareala lui.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Noiembrie 2014, 11:36
Postat de neaga1900 pe 15 Noiembrie 2014, 16:17

Imi pare rau, sa o spun: e gluma anului!

like. nici eu nu cred in opinia lui xavi.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează