INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Ionuț Radu lasă „lanterna” din Serie A și pleacă în Ligue 1 » Va juca pentru echipa de pe locul 7

Ionuț Radu va fi împrumutat la Lorient. Foto: Imago Images
Ionuț Radu va fi împrumutat la Lorient. Foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 18 ianuarie 2023 13:00 / Actualizat miercuri, 18 ianuarie 2023 13:37

Ionuț Radu (25 de ani), care-și pierduse locul de titular la Cremonese, va fi împrumutat la Lorient. Clubul francez negociază cu Inter ultimele detalii ale împrumutului până în vară.

Ionuț Radu scapă de „lanterna” din Serie A. Portarul român n-a acceptat să stea pe margine, după ce s-a refăcut Carnesecchi și a cerut să fie lăsat să plece. 

Propunere nouă de la Augsburg pentru Becali » Nemții nu renunță la Cordea
FCSB
Propunere nouă de la Augsburg pentru Becali » Nemții nu renunță la Cordea

Își pierduse postul de titular la Cremonese după ce s-a accidentat la cot și evoluțiile bune ale rivalului i-au decis soarta. Radu nu mai prindea nici lista rezervelor, așa că l-a pus pe impresar să-i caute echipă, de preferat în afara Italiei.

Ionuț Radu a avut 6 variante din Franța

În vară a avut și variantele St. Etienne și Bordeaux, însă s-a orientat la o nou-promovată, având garantat locul în formația de start. Acum au apărut soluțiile Reims și Lorient. Ionuț a ales-o pe ultima și afacerea este în curs de finalizare, anunță Tuttomercatoweb. 

„Au fost și unele contacte cu Auxerre și Montpellier, care aveau nevoie și ele de un goalkeeper, dar Lorient e în net avantaj pentru a-i obține semnătura. Inter negociază ultimele detalii ale mutării în Ligue 1, Cremonese e un capitol încheiat”, notează sursa citată.

Ionuț Radu a legat nouă meciuri pentru Cremonese

Radu a început sezonul ca titular și a legat nouă meciuri în poarta grigiorossilor. A mai făcut și gafe, a avut și partide în care primit laude, dar concurența cu internaționalul italian U21 l-a scos dintre buturi

„Radu s-a descurcat foarte bine la noi și s-a și comportat corect. Este valoros și acest lucru l-a și demonstrat, dar uneori la echipă e și rivalitate și se poate întâmpla să existe un coleg care joacă și mai bine, Carnesecchi este acum titularul”, declara acum două săptămâni Ariedo Braida, consultantul strategic al clubului.

La Lorient, Ionuț Radu se va lupta cu Mannone

Lorient se află pe locul 7 în Ligue 1, la cinci puncte de zona de Europa, și are trei portari în lot: italianul Vito Mannone, 34 de ani, elvețianul Yvon Mvogo, 28 de ani, și francezul Teddy Bartouche, 25 de ani. 

Cel mai mult a apărat Mvogo, 14 meciuri, dar în ultima perioadă titular este Mannone, după ce elvețianul de orifine cameruneză s-a accidentat în noiembrie.

Cremonese a eliminat liderul Napoli din Cupa Italiei

Surpriză uriașă reușită de Cremonese în „optimile” Coppei Italia. Noua echipă a lui Ballardini a dat lovitura la Napoli, liderul Seriei A, de care o despart 40 de puncte, fiind învins la loviturile de departajare de către ultima clasată! (4-5). 

A fost 2-2 după prelungiri, cu oaspeții având un om în minus din minutul 100. Spalletti a folosit o formație de rezerve și nou-promovata a profitat din plin. De la 11 metri a ratat doar Lobotka, într-un meci în care iarăși Chiricheș n-a fost nici rezervă.

VIDEO. Rezumatul meciului Napoli-Cremonese 2-2 (6-7 după pen.)

Citește și:

Și-a găsit locul » A plecat de la Juventus ca să lupte cu Genoa pentru revenirea în Serie A

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (18)
tipsy
tipsy  •  19 Ianuarie 2023, 12:53

Se duce ca rezerva. Lui Mvogo n-are nicio sansa sa ii ia fata, e portar de nationala Elvetiei, venit la Lorient din postura de titular la PSV. Mai e si Mannone care e rezerva perfecta pentru Mvogo. Cea mai optimista varianta pentru Radu e sa ii ia fata lui Mannone pentru cateva meciuri, apoi rezerva cand revine elvetianul. A avut foarte multe sanse Radu, din pacate le-a cam ratat si nu a devenit portarul la care speram. Ma astept sa isi gaseasca un loc prin Turcia pe la retrogradare si sa isi faca acolo cariera, sau poate chiar in Liga 1.

dobrin
dobrin  •  18 Ianuarie 2023, 23:33
Postat de penultimul pe 18 Ianuarie 2023, 20:26

Buna asta cu Ionuț lasă...L-a aruncat Cremonese ca pe o masa stricată. Merge in Franta să îi păcălească pe alții

Se stie deja prima retrogradata in Ligue 2 :)))))

gigimarga2
gigimarga2  •  18 Ianuarie 2023, 22:32

Vad că mai toată lumea xritica pe criterii de freză ,discurs ,etc. Omul asta INCERCĂ SĂ-ȘI GASEASCA DRUMUL . Daca era vreun agarici steatea acolo,isi incasa salariul ,dar el.vrea sa -si castige locul ,ce e de criticat la el , ce aveti ?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează