INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  IRAK

Irak de la un ”decar” la altul » Maradona după Zico

Articol de - Publicat sambata, 22 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 22 decembrie 2012 20:04

Diego, 52 de ani, ar urma să conducă ”naţionala” pînă la finele preliminariilor CM 2014, în iunie, şi are ca obiectiv calificarea la turneul final


Diego Armando Maradona, 52 de ani, a prins gust pentru lumea arabă. Pus pe liber de Al Wasl (Emiratele Arabe Unite), în iulie, El Pibe D'Oro e pe punctul de a se "înrola" în Irak. "Cu ceva timp în urmă am primit o ofertă din partea irakienilor. Căutau selecţioner şi noi l-am propus pe Diego. Au fost extrem de încîntaţi, lui Maradona i-a plăcut ideea şi acum e o chestiune de ore pînă va semna", a declarat impresarul Hernan Tofoni cotidianului Clarin.

Fostul "decar" al naţionalei Argentinei îi va succeda altui fost număr 10, brazilianul Zico, retras în noiembrie. Federaţia de la Bagdad i-a oferit un contract pînă la finele lui iunie 2013 şi i-a stabilit ca obiectiv calificarea la Mondialul 2014. O misiune dificilă, întrucît echipa pe care urmează s-o preia e pe locul 3 (1 victorie, 2 remize, 2 eşecuri) în grupa B preliminară, după favoritele Japonia şi Australia.
Pînă la următorul meci oficial, cu Oman (4 iunie), Diego va avea ocazia să-şi cunoască jucătorii la Cupa Golfului, găzduită de Bahrein în perioada 5-18 ianuarie 2013. Primul adversar, Arabia Saudită, pe 6 ianuarie.

Clauză de criză
"Situaţia politică extrem de delicată din Irak nu e o problemă pentru Maradona", susţine impresarul Tofoni: "Dar vrea să lucreze în linişte şi de aceea am negociat şi o clauză ce-i permite să renunţe în cazul unei crize". Nu e clar deocamdată dacă Diego se va stabili la Bagdad sau va veni înaintea meciurilor, cum proceda Bora Milutinovici.

92 e locul pe care-l ocupă Irak în clasamentul FIFA-Coca Cola. Ultima prezenţă la un Mondial, în 1986, cînd Maradona a cîştigat trofeul cu Argentina

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (2)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Decembrie 2012, 09:45

Hagi este un antrenor mai bun decat Maradona ...

flo_ax
flo_ax  •  22 Decembrie 2012, 08:07

ca sa-l pui pe Maradona antrenor trebuie sa indeplinesti una din cele 2 conditii: 1. trebuie sa fii nebun 2. sa fii constient ca nu ai nicio sansa pe plan sportiv cu echipa, asa ca sperii la un tun de marketing

Vezi toate comentariile (2)
Comentează