INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CORUPȚIE LA FIFA

Irlandezii dezvăluie: ”Am primit 5 milioane $ de la FIFA în 2009” » L'Equipe îi arată cu degetul: ”Au dat totul de frică!”

Hențul lui Henry în faza care a dus la golul lui Gallas, de 1-1. Eliminați, irlandezii au cerut rejucarea barajului sau un loc din oficiu la CM 2010
Hențul lui Henry în faza care a dus la golul lui Gallas, de 1-1. Eliminați, irlandezii au cerut rejucarea barajului sau un loc din oficiu la CM 2010

Articol de - Publicat sambata, 06 iunie 2015 00:00

Francezii, calificați după greșeala de arbitraj din barajul cu ”verzii” (henţul clar al lui Henry înaintea golului), insinuează că dezvăluirea are legătură cu scandalul de corupție în care e implicată FIFA.

Ca din senin, directorul executiv al Federației irlandeze (FAI), John Delaney, a dezvăluit joi seară că FIFA i-a dat bani forului său, 5 milioane $, pentru a evita un proces, după ce "naționala" verzilor a pierdut barajul de calificare la CM 2010, cu Franța (0-1, 1-1), din cauza unei greșeli de arbitraj.

Un henț al "cocoșului" Henry, în faza golului de 1-1 marcat de Gallas în prelungirile returului de la Paris (18 noiembrie 2009), trecut cu vederea de "centralul" Martin Hansson.

"Am simțit că avem un caz în justiție. Am discutat apoi cu președintele FIFA, Sepp Blatter, și am ajuns la o înțelegere. A fost o afacere bună și legală"
John Delaney, director executiv al Federației irlandeze

De ce au acceptat irlandezii un asemenea tîrg? "De-a lungul timpului, atîtea alte «naționale», dezavantajate de arbitraj, ar fi avut tot dreptul să procedeze la fel. Dar n-au făcut-o!", observa ieri cotidianul francez L'Equipe. De ce au dat totul publicităţii de-abia acum?

L'Equipe sugerează că, după demisia lui Blatter și în lumina dezvăluirilor despre corupția la FIFA,  irlandezii s-ar fi "temut că și înțelegerea lor cu președintele forului mondial va ieși la iveală și-ar putea fi interpretată!".

"Sînt șocat! Nu poți sacrifica posibilitatea unui proces și obținerea calificării pentru 5 milioane $. Sper că jucătorii irlandezi vor reclama o parte din bani"
Raymond Domenech, selecționerul Franței în barajul cu Irlanda

FIFA a decis anularea datoriei

Forul mondial nu neagă plata făcută către irlandezi: "Am dorit să evităm un eventual proces". Dar susține că "a fost vorba de un împrumut cifrat la 5 milioane $ pentru construirea unui stadion. Dacă Irlanda se califica la CM 2010 ar fi trebuit să returneze bani. Dar nu s-a calificat și, ținînd cont și de situația financiară precară a FAI, s-a decis anularea datoriei".

FIFA-INBOX

  • FBI investighează și acordarea CM 2014. Americanii examinează contractele semnate de secretarul general FIFA, Valcke, cu Ricardo Teixeira, fostul președinte al Federației braziliene.
  • BLAZER, fost membru în CEx FIFA pînă-n 2013, a recunoscut că lua mită sub formă de cecuri la purtător pe aeroportul JFK din New York.
  • BLATTER face totul ca succesorul să fie "un om de-al său", iar el să devină președinte de onoare. "Astfel vrea să rămînă, chiar și indirect, la controlul FIFA", au aflat nemții de la Bild.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
steauaucl
steauaucl  •  06 Iunie 2015, 20:06

Dacă la FUFA se intampla așa ceva atunci de ce ne mai miram noi de ce se întâmplă la FRF....?????

raducallin
raducallin  •  06 Iunie 2015, 17:00

Sa-l propunem atunci pe Nasu , e cel mai potrivit , stie ce are de facut , ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

4patraulea
4patraulea  •  06 Iunie 2015, 14:50

ce "noroc" au avut "eirisii", daca era echipa romaniei in cazu' lor, blatter mai statea, daca nu moare, inca 500 ani la fifa

Vezi toate comentariile (5)
Comentează