INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Un parlamentar cere Franței boicotarea CM 2022: „Nu se poate juca fotbal pe cadavre!”

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 02 aprilie 2021 11:58 / Actualizat vineri, 02 aprilie 2021 11:59

Jean-Luc Mélenchon, fondatorul „La France insoumise”, un partid democrat-socialist, se opune vehement eventualei participări a campioanei mondiale la turneul din Qatar.

Se înmulțesc vocile care cer fotbaliștilor să ia poziție radicală contra încălcării grave a drepturilor omului în Qatar. Un candidat la alegerile prezidențiale din Franța se opune vehement participării campioanei mondiale la turneul din 2022. 

„Dacă se califică, îi rog pe băieți să nu meargă acolo. E imposibil să joci fotbal pe cadavre și cu toate bornele violențelor obscurantiste care au loc! Există federații care pot discuta măsuri severe", a declarat Jean-Luc Mélenchon, la postul de radio RTL.

Jean-Luc Mélenchon: „Nu-mi fac iluzii"

Fondatorul La France insoumise, un partid democrat-socialist, este parlamentar francez și un fost europarlamentar și declară că „dacă va fi o bătălie pentru boicot, voi participa, dar nu-mi fac iluzii prea mari. Este o rușine ceea ce întâmplă în Qatar, 6.500 de persoane au murit pe șantiere. Mă îngrozește tratamentul la care sunt supuși muncitorii. Trebuie făcută urgent o reformă completă a condițiilor de lucru în situația celor angrenați în construcția infrastructurii pentru Mondialul 2022".

„Qatar finanțează toate acțiunile anti-franceze din Africa. Participă la înarmarea și la organizarea milițiilor islamiste care au avut atacuri armate contra noastră" - Jean-Luc Mélenchon, parlamentar francez

Citește și alte știri internaționale:

Arbitru pedepsit cu 15 luni închisoare pentru un penalty scandalos inventat în 2018

Fredy Guarin, arestat » Era drogat și beat! Și-a luat la bătaie tatăl în propria casă din Columbia

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (5)
1481130088847024
Constantin Vaetus  •  02 Aprilie 2021, 16:58

După cum gândește individul, ar trebui ca nicio competiție să se desfășoare în SUA (indieni uciși), în Franța, Marea Britanie, Olanda, Belgia pentru că au deținut colonii și au ucis localnici, mult mai mulți decât cei 6 mii morți în accidente de muncă în Qatar!

fc.a
fc.a  •  02 Aprilie 2021, 16:00

Eh, uite ca Nationala noastra boicoteaza CM din Qatar, ca doar nu credeti ca au pierdut degeaba meciul cu Armenia...

kensan.gmm
kensan.gmm  •  02 Aprilie 2021, 14:50

Stadioanele sunt gata, oamenii au murit, cam tarziu sa mai impui reguli acum. Nici o natiune nu o sa boicoteze pentru ca te exclude FIFA din toate competitiile si ai numai de pierdut, asa se inchid ochii si se merge mai departe. Exista totusi o singura solutie. sa nu mearga absolut nici un fan la acest turneu final. sa se joace cu tribunele goale sau cu cei 20 *** ai lor imbracati in alb.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează